Twee weken na de nederlaag in blessuretijd tegen Harfsen, mochten we het vandaag opnemen tegen een team uit het linkerrijtje, FC RDC. De heenwedstrijd verloren we kansloos met 8-0, dus we hadden wat recht te zetten in deze derby.

In de eerste 20 minuten hebben we prima controle over de wedstrijd zonder dat we kansen krijgen. De bezoekers proberen het vooral via lange ballen, maar dit betekent vaak balbezit voor ons. Kort daarna krijgen de bezoekers een eerste kansje als een inworp uiteindelijk via via over gaat en even later volgt er een vrije trap in de handen van Max. Daarna herhaalt de beginfase zich en krijgen wij in de 38e minuut een goede kans als Sybren een heerlijke steekbal geeft op Chiel en via de verdediger krijgen wij een corner, die verder niks oplevert.

We gaan richting het einde van de 1e heft als RDC een corner krijgt en een speler weet de bal in de 5 meter te raken. Max redt ons met een heerlijke reflex en even later heeft Sean een soortgelijk moment en had hij ons zomaar op voorsprong kunnen zetten.

In de rust moest Luuk Z. zich laten vervangen. In de 2e helft komen we goed uit de kleedkamer en zijn we de betere partij. 2 Kansen krijgen we in het eerste kwartier: bij een steekbal komen we net een teenlengte te kort en Mika kan vrij uithalen maar deze belandt op de vuisten van de keeper. De opmerking van de trainer van de tegenpartij was goed hoorbaar: “FC RDC moet het tempo bepalen en niet hun”.

De opmerking levert de bezoekers kort daarna twee grote kansen op als er wordt gevlagd voor buitenspel, maar de scheidsrechter van niks wil weten, Max redt goed. Even later is er miscommunicatie achterin, maar redt Jochem de bal van de doellijn. Het spel gaat op en neer en wij krijgen een grote kans als Sybren de bal mee geeft aan Mika, hij komt met een lage voorzet op Job maar die schiet hoog over.

We zitten inmiddels in het laatste kwartiertje en het spel lijkt steeds meer richting 0-0 te gaan. In de 83e minuut krijgen de bezoekers nog een grote kans als er een bal van 16 meter over gaat en dan belanden we in minuut 95. Het laatste moment voor dat de scheidsrechter wil affluiten, krijgen de bezoekers een vrije bal op 25 meter. Deze gaat richting 2e paal en wordt daar terug gekopt en zo kan een speler van de bezoekers zomaar binnentikken, 0-1. Voor de 2e wedstrijd op rij gaat het diep in blessuretijd mis. De teleurstelling is bij alles en iedereen af te lezen.

Toch is trainer Dimitrovic ook een beetje trots: “Voor de 2e wedstrijd op rij valt het de verkeerde kant op. Toch hebben we ons vandaag kunnen meten tegen een goede tegenstander. Met iets meer geluk kan de wedstrijd onze kant opvallen. Wel moeten we intern bespreken dat we nu 3x een wedstrijd in blessuretijd weggeven, dat is toch te veel van het goede.”

Tot slot is De Stentor langs geweest bij de wedstrijd. Er staat een mooi stuk over onze club in het dagblad dat je kan bekijken via de volgende link: https://www.destentor.nl/regio-deventer/ballen-in-plaats-van-een-spelersbus-bij-opkrabbelend-ud-we-moeten-bouwen-en-dat-begint-onderaan~adcbc63f/