Het is een prachtige oktoberdag en vandaag spelen we de uitwedstrijd tegen Robur et Velocitas in Apeldoorn.

De eerste vijf minuten is het over en weer wat aftasten. Nog geen echte kansen voor één van beide ploegen. Wel is het Overwetering dat via een uitval van Stefan Hekman over rechts tot een gevaarlijk ogende aanval komt, maar de voorzet kan niet worden benut. Het overwicht ligt in die fase wel bij Overwetering, maar tot echte mogelijkheden komt het vooralsnog niet.

Bram de Haas en Stefan Hekman weten elkaar enkele keren goed te vinden, maar de verdediging en keeper van Robur staan op de goede plaats. Wel krijgen we enkele corners te nemen, maar ook hieruit volgen geen echte scoringsmogelijkheden. Halverwege de eerste helft weet ook Robur tot een paar aanvalsmogelijkheden te komen. Maar ook hieruit ontstaat geen echt doelgevaar.

Dan, na een goed half uur spelen, komt Tom Koers door op links. Remon Elshof wordt aangespeeld, hij draait zich knap vrij en komt tot een eerste doelpoging. Het schot mist echter nauwkeurigheid en gaat over. Even later komt Oskar Kappert tot een afstandsschot. Deze wordt echter geblokt door de verdediging van Robur. Uit de rebound volgt een doelpoging van Remon Elshof echter ook deze levert geen resultaat op. Ook een afstandsschot van Nick Oosterwijk is een prooi voor de keeper van Robur.

De eerste helft wordt afgesloten met een aardige aanval over links via Bram de Haas en Dennis Willemsen: de keeper wordt omspeeld echter dan is het in laatste instantie een verdediger van Robur die nog in de weg staat. Met een ruststand van 0 – 0 gaan we aan de koffie.

Overwetering begint met een ongewijzigd team aan de tweede helft. Robur komt iets sterker uit de kleedkamer en heeft even een licht overwicht. Er volgt een goede kop kans voor Robur, maar keeper Paul Vlaskamp staat op de goede plek. Daarna ontstaat er nog een gevaarlijk uitziende klutssituatie in het strafschopgebied van Overwetering, maar het uiteindelijke schot gaat naast.

Via Tom Koers en Bram de Haas komt Overwetering nog tot een goede aanvalsmogelijkheid, maar de bal wordt verwerkt tot corner en ook daar uit volgt geen echte scoringskans. Na een kwartier spelen in de tweede helft komt Robur door via de rechterflank. De voorzet wordt goed ingekopt, maar door keeper Paul Vlaskamp goed tot corner verwerkt.

Halverwege de tweede helft wordt Dennis Willemsen vervangen door Nick Logtenberg. Nick Oosterwijk gaat naar de linkervleugel en Nick Logtenberg neemt zijn positie op het middenveld over. Er volgen wel wat aanvallen, maar passes zijn niet altijd even nauwkeurig en doelpogingen worden gesmoord door de verdediging of de keeper. Het zijn ook geen echt grote uitgespeelde kansen.

Dan wordt Stefan Hekman vervangen door Mark Koudijs. De laatste paar minuten wordt Henri Rozen nog als stormram ingebracht als vervanger voor Remon Elshof. Ook dit leidt niet tot het gewenste resultaat. Vlak voor tijd moet Ferdi van Breukelen geblesseerd het veld verlaten en komt Jaimey Zeijseink er nog even in. De wedstrijd gaat echter uit als de bekende nachtkaars en kent terecht geen winnaar.

Volgende week een nieuwe kans in de thuiswedstrijd tegen Markelo.