SV Schalkhaar kon vanmiddag niet profiteren van de kansen die werden gecreëerd en moest genoegen nemen met een gelijkspel tegen Witkampers. Het team van hooftrainer Marcel Geestman en assistent Dirk-Jan Beldman trad vanmiddag aan zonder Michiel Hullegie, Mattis Janse en Kick Brouwer, maar kon het wel weer beschikken over Milan te Riele.

Op deze ongewone herfstdag met zomerse temperaturen moest SV Schalkhaar vanmiddag op bezoek bij Witkampers uit het Gelderse Laren daar waar het gras de afgelopen week een behoorlijke groeispurt had doorgemaakt. Het had vanmiddag dan ook moeite om de balsnelheid hoog te houden op een stroeve grasmat en kwam het niet verder dan een puntendeling waar ze bij Witkampers nog het meest tevreden mee waren.

Dat SV Schalkhaar meer kwaliteit heeft dan Witkampers, was van meet af aan zichtbaar, al telt dat niet altijd in het voetbal. Om tot een overwinning te komen zal men zelf beter moeten omgegaan met de kansen, die ditmaal ruimschoots werden geteld. SV Schalkhaar probeerde van achteruit de vaart erin te houden, al viel dat vanmiddag zeker niet mee. Het dicteerde de wedstrijd en het was dreigend, met name vanaf de linkerkant waar Milan te Riele weer terug was na een blessure en voor veel dreiging zorgde.

Met één van zijn acties bereikte hij al vroeg in de wedstrijd de opkomende rechterverdediger Luuk ter Mate die zijn schot via een Witkampers-verdediger net naast het doel zag belanden. De toegekende corner vanaf de linkerkant werd genomen door Ruben Bumkens die de bal precies en met gevoel op het voorhoofd van spits David Klopman kreeg die vervolgens de bal na 8 minuten spelen onhoudbaar in de verre bovenhoek kopte.

SV Schalkhaar bleef sterker en ging op zoek naar de tweede treffer. Daan Pinkster kwam vanaf links door en verraste met een hard schot in de korte hoek bijna keeper Joost Pakkert van Witkampers. Kort daarop kreeg Witkampers de kans om de stand in evenwicht te brengen. Nick Mulder verslikte zich in de bal en het stroeve veld; hij speelde terug op keeper Jesper Lukassen die ineens een speler van Witkampers voor zich zag opduiken. Gelukkig voor SV Schalkhaar ging de bal ruim het doel van Lukassen voorbij.

De volgende kans was weer voor SV Schalkhaar, David Klopman zag dat zijn kopbal door keeper Joost Pakkert met een katachtige reactie uit het doel werd gehouden waarna de bal net niet voor de voeten kwam van de inlopende Timo Kok. Milan te Riele kon bij een volgende aanval wel heel ver komen, hij bereikte op de achterlijn van dichtbij het doel geen medespeler en zag de score dan ook niet verdubbelen.

De wedstrijd leek geheel in handen van SV Schalkhaar, echter enkele seconden voor het rustsignaal wist Witkampers toch nog op gelijke hoogte te komen. Een voorzet vanaf links werd door Jordy Woestenenk in de zestien gebracht waarna de bal via een SV Schalkhaar-verdediger ongelukkig tegen Nick Mulder kwam en de bal in eigen doel belandde. Met deze stand, 1-1, werd er ook gerust.

De tweede helft bleef SV Schalkhaar de betere ploeg, was meer in balbezit en SV Schalkhaar had recht op meer. Bijna kon David Klopman zijn tweede treffer van de middag laten aantekenen; een lage voorzet van Luuk ter Mate kwam voor de voeten van de inlopende David Klopman die de bal in de verre hoek probeerde te spelen. Goed keeperswerk van Joost Pakkert moest eraan te pas komen om een SV Schalkhaar voorsprong te voorkomen.

SV Schalkhaar probeerde via de sterk spelende middenvelders Jip Ellenbroek, Ruben Bumkens en Jason Westerkamp de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het verzilverde een paar vrije trappen buiten de zestien, maar wist van deze geboden mogelijkheden geen gebruik te maken. De grootste kans om SV Schalkhaar op voorsprong te brengen was niet besteed aan Milan te Riele. Zijn goede actie vanaf de linkerkant eindigde met een schot op de binnenkant van de kruising, waarna de bal (volgens zeggen) de achterlijn volledig was gepasseerd. Helaas kon scheidsrechter Molenaar deze situatie onvoldoende beoordelen en liet hij verder spelen, dit tot ongenoegen van enkele spelers van SV Schalkhaar die van dichtbij de situatie beter hadden beoordeeld. Voor een ploeg die onderin bivakkeert zijn dat vaak de momenten dat het even niet mee zit.

SV Schalkhaar bracht enkele jeugdspelers in het veld: de 18-jarige Floris Hidma had zijn debuut in de hoofdmacht van SV Schalkhaar reeds gemaakt en mocht opnieuw invallen. Dit keer was het ook de beurt aan de 17-jarige aanvaller Fin Duindam die zijn debuut maakte in SV Schalkhaar 1 en dat overigens prima deed. SV Schalkhaar drong steeds meer aan, maar moest in de counter een aantal keren behoorlijk “aan de bak”.

Eerst was een doorgebroken Witkampers-speler de Schalkhaar-verdediging te slim af en kon alleen door op het doel van SV Schalkhaar. Keeper Jesper Lukassen kwam prima zijn doel uit en wist met een zeer knappe redding een tegendoelpunt te voorkomen. Kort daarop kwam SV Schalkhaar goed weg toen een afgeslagen bal voor de voeten kwam van Bryan Brummelman die vanaf 20 meter de buitenkant van de paal raakte.

Schalkhaar bleef erin geloven en probeerde met hard werken alsnog met de overwinning van het veld te gaan. De allerlaatste mogelijkheid was voor centrale verdediger Timo Kok. Hij kopte in blessuretijd de bal bij de tweede paal enkele centimeters naast het doel van Witkampers, na opnieuw een voorzet van Ruben Bumkens. De wedstrijd eindigde in 1-1 waar beide ploegen gezien de stand op de ranglijst niet veel mee opschieten. Al met al was SV Schalkhaar de morele winnaar en tankt het vertrouwen uit het getoonde spel en het aantal kansen dat het deze middag heeft gecreëerd.

SV Schalkhaar blijft onderaan in de tweede klasse, maar kan na een overwinning zomaar enkele plaatsen stijgen op de ranglijst. Dan moet het wel een keer gebeuren, te beginnen volgende week zondag als de Tukkers uit Albergen op de Horsterhoek in Schalkhaar worden verwacht.

Zondag 6 november; SV SCHALKHAAR – DE TUKKERS. Aanvang wedstrijd 14.00 uur. STEUN SV SCHALKHAAR 1!

Bronclubcorrespondent SV Schalkhaar
Vorig artikelUD komt weer net te kort
Volgend artikelVoorbeschouwing amateurvoetbal 25 en 26 maart