SV Colmschate boekte afgelopen weekend hun eerste overwinning van het seizoen door met 3-1 te winnen van SV Vaassen. Jarmo van ’t Hof nam op prachtige wijze de laatste goal voor zijn rekening. Hierdoor is hij deze week de speler van de week geworden! Wij van Deventer Voetbal stelden Jarmo wat vragen.

Kun je je doelpunt beschrijven?
Wij veroverden de bal net voor het middenveld en met wat geluk kreeg ik deze voor mijn voeten. De hele tweede helft zag ik de keeper al ver voor zijn goal staan, dus toen ik de bal voor mijn voeten kreeg dacht ik niet na en schoot de bal vanaf de middenlijn op goal. Ik voelde dat ik de bal goed raakte en zag deze dan ook over de keeper heen gaan.

Je scoorde in de 93e minuut, hoe blij was je met deze late treffer?
We waren natuurlijk allemaal blij met deze goal. Dit betekende onze eerste overwinning van het seizoen, een hele belangrijke tegen een directe concurrent denk ik. Persoonlijk was ik ook blij, het was pas mijn eerste goal van het seizoen en het was natuurlijk ook een hele mooie. 

Had je tijdens de wedstrijd al het gevoel dat je een goede wedstrijd speelde?
Ik begon als wissel. Dan ben je natuurlijk sowieso niet blij. Ik kwam na rust meteen het veld in. Ik denk dat ik in de tweede helft wel heb laten zien wat ik kan, sleuren, balvast zijn en natuurlijk een goal maken. Hierdoor laat ik mijn teamgenoten die om mij heen spelen ook beter functioneren.

Wat vond je over het algemeen van de wedstrijd?
Ik vind dat we een verdiende overwinning hebben behaald. Wij waren gevaarlijker en hadden een beter positiespel, maar als je het verzuimd om niet eerder afstand te nemen van Vaassen weet je dat er nog een spannende slotfase aan zit te komen. Met wat geluk hielden we stand en maakten wij gelukkig nog de 3-1.

Het was jullie eerste overwinning van dit seizoen, was het fijn om eindelijk weer dat winnende gevoel te hebben?
Natuurlijk geeft het je een goed gevoel als wint, vooral omdat het de eerste overwinning van het seizoen was. We hebben een team dit jaar waar veel jeugd in moet worden toegepast. Dat heeft tijd nodig. De jongens kunnen wel voetballen, maar er wordt ook in de derde klasse strijd en slimheid gevraagd. Voor het vertrouwen en gevoel is het natuurlijk heel lekker als je van je directe concurrent wint en aansluiting met de middenmoot hebt gevonden.

Volgende week spelen jullie tegen de koploper, SV Epe. Wat verwacht je van die wedstrijd? 
Dat zijn altijd mooie wedstrijden tegen Epe. En ik heb thuis nog nooit verloren van ze, hopelijk is dit na zondag ook nog zo. Epe heeft altijd een leuk voetballend team, die vooral uit jonge gasten bestaan. Ze staan niet voor niks bovenaan, al hoewel ze vorige week wel een klein tikje hebben gekregen door gelijk te spelen tegen KCVO. We zullen veel strijd op het veld moeten gooien om het goed voetballende Epe lastig te kunnen maken.