Na een teleurstellende wedstrijd vorige week kwam FC RDC sterk voor de dag tegen runner up Juliana.

De juiste focus en daardoor juiste keuzes maakten het dat FC RDC de wedstrijd voor rust onder controle had en ook terecht ging rusten met een 1-0 voorsprong. Een uitstekende pass van Bryan Flierman bracht Kai vd Beld in stelling en zijn lob viel via de binnenkant van de paal binnen.

FC RDC behield de controle, maar kreeg verder voor rust geen 100% kansen meer. Juliana stond ineens 1 op 1 met Jesse Klopman na een dekkingsfout, maar Jesse toonde zijn klasse in 1 tegen 1 situaties.

Na de rust een sterk Juliana in de eerste 10 minuten, maar daarna pakte FC RDC weer het initiatief en hadden Stijn Rorije, Victor Evenblij en Ronel Antonia het duel kunnen beslissen door de belangrijke 2-0 binnen te schieten. Dit gebeurde helaas niet en tegenstander Juliana kreeg na een foutieve terugspeelbal een enorme kans maar Jesse redde wederom.

Juliana zocht met man en macht de grens van het toelaatbare op en FC RDC probeerde stand te houden en wellicht toe te slaan in de omschakeling. Het werd bij vlagen grimmig en de leidsman had het in de eindfase moeilijk net als de thuisploeg.

Een overtreding op Jesse uit een vrije trap werd weggewuifd door de scheidsrechter en daardoor werd de eindstand toch bepaald op 1-1.
Na lang discussiëren werd de treffer goedgekeurd en in de laatste fase werd Juliana nog sterker, maar wisten niet meer te scoren. Al met al een hoop irritatie over de toegestane 1-1 maar vooral tevredenheid over het vertoonde spel.

Het was een echte kraker waar FC RDC weer een goede stap heeft gezet in volwassenheid waardoor de jonge groep zich goed kan door ontwikkelen.