Zonder onze aanvoerder Maikel van Breukelen, maar met Querijn Roelofsma, hadden we het in het begin moeilijk. Het was zoeken en er was veel balverlies. En in de 8e minuut kwamen we al op achterstand. Een corner werd door een verdediger van Overwetering in eigen doel gekopt. Een mooi doelpunt, maar helaas aan de verkeerde kant.

Vanaf dat moment nam Overwetering het initiatief in handen. Zowel voorstopper als laatste man kon gemakkelijk het middenveld indribbelen en de voorwaartsen bedienen. En op het middenveld hadden we diepgaande mensen. Zowel over links als over rechts werden de buitenspelers aan het werk gezet en kwamen er gevaarlijke voorzetten.

Werd er in de 25e minuut uit een corner nog net over gekopt, 5 minuten later was het wel raak. Een mooie aanval over rechts en een voorzet van Stefan Hekman werd op waarde geschat en prachtig afgemaakt door Querijn Roelofsma: 1-1. En er kwamen meer mooie voorzetten, maar nu telkens net niet. Wijhe was in de omschakeling snel en kreeg ook de nodige corners, maar deze werden nu wel goed verwerkt en natuurlijk stond Paul Vlaskamp op zijn post. Vlak voor rust nog een prachtige aanval maar helaas geen doelpunt. Rust 1-1.

In de 2e helft begint Wijhe onstuimig. Ze zetten de druk er vol op en wij lopen achteruit. We hebben veel mensen achter de bal, maar weinig aanspeelpunten voorin. En zo is Wijhe de baas op het veld, maar echte kansen krijgen ze niet. Er wordt goed verdedigd, kort op de man en ook vrije trappen leveren niets op. Wel krijgt Stefan Hekman een gele kaart voor het onderbreken van een uitval na een corner.

In de 60e minuut wordt Mark Koudijs, die een goede wedstrijd speelde, vervangen door Bram van Bessen. Wijhe blijft aandringen, wij houden stand. Natuurlijk komen we er ook wel uit en in de 65e minuut slaan we toe. Een salvo aan schoten worden geblokt door verdedigers en keeper, maar het laatste schot is wel raak. Ferdi van Breukelen schiet van dichtbij hard raak 2-1.

Ja, en dan weet je wat er komen gaat. De druk wordt nog groter, het is tegenhouden en dat doen we goed. In de 70e minuut worden Rémon Elshof en Querijn Roelofsma vervangen door Milan Plette en Dirk Jan Dunnink. We houden de linies kort op elkaar, willen Wijhe geen ruimte voor acties geven en dat lukt ons, want kansen komen er niet.

Nick Oosterwijk houdt het, na ziekte, 80 minuten vol; klasse gedaan, maar wordt na kramp vervangen door Thijs van der Sluis. Wijhe kan niet meer echt gevaarlijk worden en als een speler van Wijhe rood krijgt van de warrig leidende scheidsrechter, komt de overwinning van Overwetering niet meer in gevaar. Een overwinning op Wijhe; 3 punten die we goed kunnen gebruiken.