Na een 0-6 nederlaag in de eerste wedstrijd, thuis tegen SV Twello, was er de hoop en het vertrouwen dat tegen VV Terborg de eerste punten van het seizoen behaald konden gaan worden. Al vroeg in de wedstrijd was te zien dat VV Terborg de zaakjes goed op orde had, door FC RDC goed vast te zetten en vervolgens op de flanken de ruimten te vinden. Dat het uiteindelijk 6-2 werd, was echter vooral aan FC RDC zelf te wijten.

Vanaf de aftrap waren de intenties en het spelidee van VV Terborg duidelijk zichtbaar. Druk zetten over het hele veld en vervolgens de ruimte zoeken op de andere flank was het devies. De ploeg van Paul Roskam had hier de nodige moeite mee en er ging het nodige mis. Al na 10 minuten was het dan ook raak voor VV Terborg, al was daar wel de hulp voor nodig van de matig fluitende scheidsrechter. Een corner kon niet lekker weggewerkt worden en vloog hoog de lucht in. Doelman Michel Voortman plukte de bal uit de lucht, waarna de spits de bal uit de handen tikte om hem vervolgens in het lege doel te schuiven. De scheidsrechter zag hier gek genoeg geen overtreding in en keurde de goal goed.

Een vroege domper voor FC RDC, dat zich vervolgens redelijk kon herpakken. De bal werd een aantal keer vroeg veroverd op het middenveld, wat onder aanvoering van Kai van den Beld leidde tot een aantal kansen. Een teruggetrokken bal van Luuk Helms belandde net niet bij Yde Klopman, Kai van den Beld kon in een een-tegen-een situatie de bal niet langs de doelman krijgen, een corner viel net niet goed uit de kluts en een vrije kopbal van Ronel Antonia ging net naast. Aanvallend kwam FC RDC steeds beter in haar spel, maar defensief kwam het een aantal keer goed weg. Het was aan de gastheren te danken dat er bij rust slechts een verschil van één goal op het scorebord stond, aangezien zij de scherpte misten voor de goal.

Dat die scherpte na rust wel aanwezig was, mag gerust een understatement worden genoemd. FC RDC kwam, net als vorige week, dramatisch uit de kleedkamer en binnen een kwartier kon VV Terborg vier keer scoren. Gezegd moet worden dat VV Terborg prima aanvallers op het veld had staan, maar de goals werden simpelweg te makkelijk weggegeven.

Een geluk voor FC RDC was dat VV Terborg het hierna wel goed leek te vinden. Ze namen wat gas terug, raakten wat vermoeid en het was dan ook op dit moment dat FC RDC zijn andere gezicht weer liet zien. De ploeg rook dat er weer wat mogelijk was, zette op de juiste momenten druk en stichtte daardoor gevaar. Een aantal mogelijkheden kon net niet tot doelpoging worden omgezet, waarna het even later wel raak was. Luuk Helms kon in de kleine ruimte draaien, om de bal vervolgens in de lange hoek te schieten. Vijf minuten later was het weer raak, waar Rick van den Brink zijn eerste doelpunt mocht maken in het eerste elftal van FC RDC.

Aan alles viel te merken dat er meer te halen viel; VV Terborg raakte lichtelijk in paniek en FC RDC rook bloed. Het was dan ook een flinke domper voor FC RDC dat VV Terborg op de counter de 6-2 maakte. Hierna was de koek op bij FC RDC, dat wederom een aantal keren goed weg kwam omdat de gastheren het vizier niet op scherp hadden staan. VV Terborg drong aan tot het einde, maar wist niet meer tot scoren te komen. FC RDC leidt wederom een flinke nederlaag en bevindt zich duidelijk in de hoek waar de klappen vallen.