In de laatste bekerwedstrijd voorafgaand aan de competitie werd met goed voetbal een verdiende overwinning uit het vuur gesleept tegen VEVO; op sportpark Borgele wist RDC met 2-1 te winnen van de gasten uit Veessen. Dit gaf vertrouwen in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen een titelkandidaat in 4E, SV Twello.

Door blessures moesten er een aantal gedwongen wijzigingen doorgevoerd worden in de opstelling van FC RDC, maar desondanks stond er een elftal dat in staat werd geacht om SV Twello het vuur aan de schenen te leggen. Dat bleek ook wel in de beginfase, waarin SV Twello het initiatief kreeg, maar daar weinig mee deed. FC RDC hield zich goed staande en SV Twello wist zich maar moeizaam een weg te banen door het gestructureerde elftal van FC RDC. Er waren wat speldenprikjes, waarin vooral de rappe rechtsbuiten een hoofdrol speelde. Een harde knal en een voorzet konden (ternauwernood) onschadelijk worden gemaakt en een afstandsschotje van de spits kon ook simpel worden gered.

FC RDC wist hier in de omschakeling een aantal goede kansen tegenover te zetten. Zo kreeg Yde Klopman een vrije kopkans die eindigde in de handen van de doelman, was er een afstandsschot van Jesse Westerweel dat maar net over vloog en werd FC RDC een zuivere strafschop onthouden na een overtreding op Luuk Helms. Juist op het moment dat het erop leek dat SV Twello de grip leek te verliezen en de ploegen met 0-0 zouden gaan rusten, viel de 0-1. Een matige uittrap leidde een snelle omschakeling van SV Twello in, en na een goede voorzet van links kon de spits van SV Twello de bal simpel binnenschuiven.

Dit betekende uiteraard een domper voor de jonge ploeg van trainer Paul Roskam, maar in de kleedkamer werd nog maar eens de nadruk gelegd op het goede spel van de eerste helft. Helaas werd er al vroeg in de tweede helft een einde gemaakt aan de illusies op een overwinning van FC RDC, aangezien het binnen tien minuten na rust 0-3 stond. Hierna was de wedstrijd gespeeld; FC RDC had moeite om opnieuw de rug te rechten en SV Twello zette nog maar eens extra aan. Dit leidde tot de 0-4 uit een goede aanval, de 0-5 uit een strafschop en de 0-6 uit een counter. Wederom een flinke nederlaag voor FC RDC, maar het goede spel van de wedstrijd tegen VEVO en de eerste helft tegen SV Twello geven vertrouwen. Om te beginnen ligt er zaterdag wellicht een mogelijkheid om punten te pakken in en tegen Terborg, dat zijn eerste wedstrijd met 4-0 verloor van VV Gorssel.