Na een lange voorbereidingsperiode vandaag dan de eerste competitiewedstrijd uit tegen Epse, een ploeg die in deze klasse bovenin mee wil draaien, en ook zeker die potentie heeft. Voor ons de volgende stap in het proces waar we in zitten en waar we voor de wedstrijd nog even bij stil hebben gestaan, het zal op alle vlakken nog beter moeten en spelers zullen nog heel veel extra’s moeten doen om weer op niveau te geraken, elke week een stap zetten en de grenzen opzoeken zowel individueel als ook in teamverband.

Vandaag dus tegen Epse, op een slecht traag veld onder toch wel warme omstandigheden klonk er om 14.00 uur het eerste fluitsignaal. Epse begon afwachtend en liet de bal aan Sallandia, de Deventer ploeg vond dat prima en probeerde de voorwaartsen geduldig te zoeken, dat dit moeilijk en uiteindelijk de hele wedstrijd heel moeilijk zou blijken zagen we ook al vrij snel. Het veld liet snel combinatie voetbal niet toe en het werd al gauw wat opportunistisch voetbal waarbij de voorwaartsen een aantal keer in de diepte aan het werk werden gezet.

In dat momentum viel al heel snel de 0-1, door een wat gelukkige kluts kwam de bal voor de voeten van Wolvenne die met zulke kansjes wel raad weet… een perfecte start. Vanaf dat moment krijgen we wat mogelijkheden om Epse meer pijn te doen zonder dat hier enorme kansen uit voortvloeien en alles wat ook maar spannend kon worden werd vakkundig afgevlagd. Na ongeveer een minuut of 20 kantelt de, tot dan toe rommelige, wedstrijd en gaat Epse hoger druk zetten. Daardoor krijgen wij geen druk meer op de tegenstander waardoor zij met eenzelfde recept, opportunisme kansen proberen te creëren. Sallandia speelt onrustig en biedt met een berg cadeautjes Epse meerdere mogelijkheden om langszij te komen.

Uiteindelijk weet Sallandia met een voorsprong de rust te halen om met een nieuw strijdplan hopelijk meer grip te krijgen in de tweede helft. Om een lang verhaal kort te maken was het spelbeeld van het laatste kwartier eerste helft het beeld van de tweede helft. Sallandia kwam moeilijk tot het gewenste spel en beperkte zich tot verdedigen en dat deden ze uiteindelijk met verve. Na genoeg hachelijke momenten, maar her en der ook mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, floot de man in het zwart af en waren de eerste drie punten een feit.

Tsja 3 punten heerlijk, het voetbal verre van. Dus nog genoeg werk aan de winkel de aankomende dagen en weken. Op naar de eerste thuiswedstrijd tegen Batavia; een volledig onbekend tegenstander die de afgelopen weken heeft uitgeblonken niet zozeer met sprankelend voetbal of uitslagen maar wel op TikTok, met gekke filmpjes, waarbij gezelligheid hoog in het vaandel staat. Beste mannen uit Lelystad ook in Deventer kunnen jullie na de wedstrijd een prima pintje drinken…en staat ook bij ons gezelligheid hoog in het vaandel!!