Gisteren ging de competitie eindelijk weer van start. Met een uitgedunde selectie reisde de groep af naar het sportveld van Wissel, de laatste jaren toch een club waar we moeite mee hebben om tegen te spelen. Trainer Bart Vos moest helaas verstek laten gaan vanwege privé omstandigheden. Gelukkig werd dit goed opgevangen door de assistent trainer Serge Keskin en trainer van het 2de Jeroen Mäkel.

Toen het eerste fluitsignaal ging, was het doel duidelijk: Go Ahead zou vooral het spel maken en snel op zoek gaan naar doelpunten. Wissel probeerde dit te verijdelen. Al in de eerste minuten een schot van Go Ahead zijde, dat maar rakelings naast gaat.

Het begin van de wedstrijd verloopt rommelig, alsof er veel spanning op de groep staat om maar een goed resultaat te willen halen. Go Ahead probeert op te bouwen en gevaarlijk te zijn in de 16 van de tegenstander, waar Wissel met een paar uitvallen in de buurt van de 16 komt van Go Ahead. Na een minuut of 10 wordt er door de scheidsrechter wel een hele makkelijke penalty toegekend aan Wissel. Natuurlijk wordt het cadeautje uitgepakt 1-0.

Na de goal van Wissel blijft het spelbeeld onveranderd. Go Ahead dat aanvalt en zo snel mogelijk op gelijke hoogte wil komen. Wissel dat daar weinig anders tegenover kan stellen dan een paar lange ballen welke goed worden opgevangen door de achterhoede. Al komt Go Ahead nog een keer goed weg, als Wissel bijna de 2-0 kan maken. De goed keepende Lyshaino Carolus steekt hier een stokje voor. Halverwege de 1e helft valt gelukkig voor Go Ahead de gelijkmaker, die wel verdiend is. De maker is Jermain Fransica. De hongerige groep gaat nog op zoek naar een 2e goal voor rust, maar deze valt helaas niet.

De 2de helft blijft het spelbeeld onveranderd. Go Ahead valt aan en Wissel komt er bijna niet meer uit. Alsof de spanning eraf is, gaat de groep elkaar ook steeds beter vinden en worden we steeds gevaarlijker voor de goal van Wissel. Als Jermain Francisca zijn 2de goal van de dag maakt, is de ban ook gebroken, en is het alleen maar zoeken naar meer. Gorkem Emirdag maakt de 3de, waarna een goed oplettende Calvin Houwer de 4de maakt. Go Ahead probeert de voorsprong nog verder uit te bouwen, maar het blijft bij een welverdiende overwinning van 1-4.

Al met al een vermakelijke wedstrijd, die van beide kanten sportief werd opgepakt. A.s. zondag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Voorst is dan de tegenstander.