FC RDC ging vandaag op bezoek in Oeken bij de koploper in de 4e klasse D, dat tot vandaag alle vier de wedstrijden had gewonnen.

De wedstrijd startte in een hoog tempo en dat bleef de gehele wedstrijd doorgaan. De aanvallend ingestelde koploper wilde FC RDC onder druk zetten en scoorde ook meteen in de beginfase. De goal werd echter terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

FC RDC kwam steeds beter in de wedstrijd en vond vaak de vrije middenvelder Jesse Westerweel of Joost Brouwer. Van daaruit probeerde FC RDC VV Oeken pijn te doen in de ruimte achter de verdediging. Dit lukte zeer aardig maar, of de eindpass, of de afronding liet toen nog te wensen over.

Het gevoel dat er wat te halen was groeide en na een prachtige opbouw via Marc Brouwer, Niek Riksten, Kai vd Beld en Luuk Helms, scoorde FC RDC de 0-1 door basisdebutant Sam de Groot. FC RDC voetbalde bij vlagen zeer aardig en hield de koploper onder druk. Een aantal kansen werden om zeep geholpen en ook Oeken kwam tot tweemaal toe gevaarlijk voor de goal van Jesse Klopman, die prachtig redde en wellicht ook nog goed wegkwam bij een penalty situatie.

De 0-2 na een prachtige individuele actie van de sterk spelende Luuk Helms, net voor rust, kwam op een heerlijk moment maar was zeker niet onverdiend.

Na rust in het eerste kwartier een aandringend Oeken, maar onze verdediging met Sander Bezem, Ronel Antonia en stofzuiger Jesse Westerweel gaf geen krimp. Sterker nog, FC RDC kreeg enorme kansen om de 0-3 te maken maar het bleef spannend. De 1-2 viel binnen en een offensief van Oeken werd volwassen tegen gehouden door de hardwerkende RDC’ers.

De 1-3 van Luuk, na prachtig voorbereidend werk van Joost Brouwer en na een steekpass van de ingevallen Jaydey Bongers, leek de beslissing, maar Oeken kwam nog terug tot 2-3. Met als gevolg tien bloedstollende minuten waarbij de ingevallen Daniël Savelkoel en Milan Beumer werkten als paarden om de overwinning over de streep te trekken, Het was het wederom een onderschepping op het middenveld waar kilometervreter Victor Evenblij heerste en kregen we uiteindelijk Jaydey in stelling die met een briljante steekpass Kai 1 op 1 met de keeper zette wat een penalty opleverde. Jaydey bekroonde zijn wederom sterke invalbeurt met de allesbeslissende 2-4.

FC RDC mag trots zijn op deze teamprestatie wat enorm veel vertrouwen oplevert voor de toekomst. Op naar volgende week waar nummer 3 Eilermark op bezoek komt. Weer een topper en weer een uitdaging!