Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst op het programma. Almelo met tien punten uit vier wedstrijden en Gorssel met 12 punten uit 5 wedstrijden, beloofde op voorhand een boeiende pot te worden.

Gorssel begon de wedstrijd goed en wist meteen een aantal kansen te creëren. Echter was het Almelo met een sterk spelende middenvelder dat het spel naar zich toe begon te trekken. Almelo wist kansen te creëren, maar deze bleven ongevaarlijk mede doordat Almelo een goede mogelijkheid ruim over schoot.

In de 31e minuut wist de thuisploeg via de middenvelder dan toch de bal in de verre hoek binnen te werken; 1-0. Ondanks dat Gorssel moeilijk vat kreeg op een aantal creatieve jongens van Almelo, ging het niet bij de pakken neer zitten en kreeg het weer meer gevoel dat er wat te halen viel. Binnen vier minuten wist Gorssel de stand dan ook volledig om te draaien.

In de 41e minuut werd de bal vanuit een corner op de lat gekopt waarna Stijn Obdeijn het scherpst was in de rebound; 1-1. Almelo kreeg in de 45e minuut nog een tik te verwerken. Koen Kersten pikt de afvallende bal vanuit de corner op en schoot de bal vanaf randje 16 dwars door de menigte in de hoek. Hiermee stond de ruststand op 1-2.

Gorssel ging met een goed gevoel de kleedkamer in. Waar Almelo het betere van het spel had, wist Gorssel toch voldoende kansen te creëren. Het doel voor de tweede helft was dan ook duidelijk; achterin dichthouden, geen onnodig risico nemen waardoor Almelo gevaarlijk kan worden. Daarbij vertrouwen houden op de kansen die we willen blijven creëren om zo de score uit te breiden.

Gorssel begon de tweede helft wederom goed en het plan leek te werken. Echter wist Gorssel tot twee keer toe een 1 op 1 met de keeper van Almelo niet te benutten en verzuimde zo de derde en misschien wel de vierde goal te maken. Ondanks dat Almelo niet gevaarlijk is geweest, wist het toch in de 52e minuut de stand gelijk te trekken.

Een mislukt schot rolde vanaf de zijkant rustig richting de keeper van Gorssel. Waarbij iedereen ervanuit ging dat de bal opgepikt werd door de verder sterk keepende Gerrit Roeterdink, rolde de bal door zijn handen en onder hem door het doel in; 2-2. Net zoals in de eerste helft begon Almelo weer het betere van het spel te krijgen gedurende de helft. Hierbij creëerde ze grotere kansen dan in de eerste helft, maar stuitte het een aantal keren op de doelman van Gorssel die de uitspelende ploeg daarmee op de been hield.

Ook Gorssel wist wat mogelijkheden te creëren, echter werden die niet zo groot als de kansen in de eerste minuten van de tweede helft. In de 87e minuut wist Almelo dan toch aan het langste eind te trekken door de eindstand op het scorebord te zetten. Een vrije trap die prachtig vanaf een meter of 18 binnen werd geschoten, deed Gorssel uiteindelijk de das om; 3-2.

Gorssel probeerde nog door een verdediger door te schuiven naar voren om een slotoffensief te forceren, echter bleef deze helaas voor de ploeg uit. Ondanks dat Almelo grotendeels het betere van het spel heeft gehad, heeft Gorssel meerdere groten kansen onbenut gelaten. Hierdoor vertrokken de bezoekers toch enigszins met een dubbel gevoel terug naar Gorssel.