FC RDC heeft een terechte nederlaag geleden tegen buurman Sportclub Deventer, 2-3.

Sportclub wist elkaar iets makkelijker te vinden dan het slordige FC RDC, wat ook resulteerde in de 0-1. Wat FC RDC daar tegenover stelde was vooral balverlies. Ontzettend veel vrije ballen werden ingeleverd. Zonde, aangezien er mogelijkheden lagen met 1 goede pass iemand vrij voor de keeper te zetten. Dit lukte welgeteld 1x bij Milan Beumer die vlak voor rust Kai vd Beld liet scoren. Tussendoor gaf FC RDC net als vorige week in de trend van de weken van Sinterklaas een doelpunt cadeau waardoor het 0-2 stond.

Een 1-2 ruststand dus in de toch wel fletse derby waarbij behoudens het vuurwerk vooraf en een flinke tackle met opstootje niet veel gebeurde. Sterk optreden van de aanvoerder van Sportclub en de wisselspelers van FC RDC toen de verzorger van SC Deventer heel even in de waan was dat hij de onverwoestbare hoofdrolspeler in een slechte motorfilm was.

Voetballend wilde FC RDC zich verbeteren in de tweede helft en met alle goede voornemens ging men op jacht naar de gelijkmaker. Echter de 1-3 waar vreselijk verdedigen aan vooraf ging past meer in de fase waarin we zitten dan een eventuele 2-2. FC RDC wisselt zich een slag in de rondte om toch op een minder voetballende manier nog terug in de wedstrijd te komen. Dit lukt vlak voor tijd door een versierde strafschop (Luuk Helms) binnen te schieten. Alle remmen los, alles of niets en hopen dat Sportclub niet toeslaat in de counter. Nog 1 mogelijkheid voor FC RDC levert niets op en de punten gaan uiteindelijk terecht naar SCD.

Vandaag helaas een heel matig RDC wat zich wederom op kan richten richting de laatste wedstrijd voor de winterstop uit bij Terborg.