Koninklijke UD is toe aan de laatste 2 competitiewedstrijden van het jaar 2022. Te beginnen met een thuiswedstrijd tegen Terborg en buiten de 2 langgeblesseerde spelers om, is iedereen fit.

We beginnen scherp aan de wedstrijd en hebben het betere van het spel. Echter ontsnappen we in de 8e minuut aan een rode kaart na een pittige overtreding van onze kant. De matig fluitende scheidsechter hield het bij geel. Ook onze aanvoerder hoort geel te krijgen na een flinke charge, maar de scheids vond het niet nodig. De opmerking van de trainer van de tegenpartij was duidelijk hoorbaar en meer dan terecht: “Laat de wedstrijd lekker uit de hand lopen”. Vanaf dat moment begint het onvriendelijker te worden waarbij de nummer 3 van Terborg ook géén lieverdje is.

Toch weten wij er ons regelmatig onderuit te voetballen. Sybren heeft een goede voorzet, maar Jos raakt de bal net niet goed. In de 24e minuut krijgen wij een corner: deze wordt verlengd door Sybren en komt via via terecht voor de voeten van Jos. Hij raakt de bal een beetje gelukkig en deze vliegt er heerlijk in, 1-0. Daarna blijven wij aanvallen, krijgen we ook verschillende mogelijkheden, maar de bal wil er niet in.

In de blessuretijd van de 1e helft gaan we nog eenmaal ten aanval, maar is het Terborg dat countert en aan de rechterkant opkomt. Er komt een lage voorzet waar Leroy net niet helemaal lekker bijkomt en de intikker is er voor de aanvaller. De geheel onterechte 1-1 staat op het bord en het is meteen tijd om te gaan rusten.

In de rust wordt er op gehamerd dat we ondanks het veldoverwicht veel rustiger aan de bal moeten zijn. Juist door verzorgd positiespel willen we graag een overtal situatie creëren, maar vaak zijn we bang en hanteren we de lange bal. De 2e helft is 3 minuten oud en we zijn al 2 gele kaarten verder. Eerst krijgt de nummer 3 van Terborg geel na zijn 4e stevige overtreding en even later komt onze centrale verdediger er ook stevig in, de toon is gezet.

Terborg is beter uit de kleedkamer gekomen en bepaalt het spelletje. Echter komen er, naarmate de tijd vordert, heel veel lange ballen vanuit beide kanten. Na het uur krijgt Terborg een grote kans, Robby loopt goed mee en Leroy redt knap op een 1-tegen-1 situatie en even later is er een geweldige reflex van Leroy bij een nieuwe aanval voor onze gasten.

Meteen na deze aanval krijgen wij een grote kans, Job draait goed open op het middenveld en stuurt Chiel weg. Chiel ziet Jos vrij staan en op het moment dat de verdediger hapt, komt de steekbal. Jos komt de 16 meter in en schiet de bal zeer overtuigend in de bovenhoek, 2-1! De eerste verzorgde aanval van de 2e helft en deze is er één uit het boekje.

Echter is de vreugde van zeer korte duur. In plaats van de pot dicht te houden zijn we 1 moment niet scherp en wordt de rechtsbuiten van Terborg diep gestuurd. Hij stuurt onze back het bos in en er is ook geen verdediger die rugdekking verleent. Hierdoor kan de spits de bal in de verre hoek schoppen en zo staat het weer gelijk, 2-2.

In de laatste 15 minuten is het vaker buitenspel dan wat anders. (In ieder geval volgens de scheids- en grensrechters) en krijgen wij nog een kans in de blessuretijd als Jochem op randje 16 meter uit zijn as voorlangs schiet.

Het blijft 2-2 waarmee Koninklijke UD zijn 4e punt van de competitie binnen heeft. Omdat de tegenstander van volgende week, FC Winterswijk, verloren heeft, zijn wij hen voorbij in de competitie. Aan ons de taak om dat volgende week ook zo te houden.

Na de wedstrijd vat trainer Dimitrovic de wedstrijd samen: ‘Ondanks dat we gehaast waren, hebben we de eerste helft compleet onder controle. Een terechte 1-0 staat op het bord en ik baal dan ook enorm van het tegendoelpunt net voor rust. In de 2e helft zie je 2 teams die in het rechterrijtje staan, veel lange ballen en weinig voetbal. Als onze keeper dan 2 keer goede redt en wij een goal maken, moeten we de pot dicht houden, maar we krijgen wederom een snel tegendoelpunt. Uiteindelijk ben ik blij met een punt, maar de 2 tegendoelpunten vallen op bijzonder vervelende momenten, aan ons de taak om daar aan te werken in de wedstrijd tegen Winterswijk volgende week.’