De Gazelle 1 heeft gisteren met 3-0 verloren van een beter spelend en fitter ogend Nieuw Heeten. Aan goede wil en inzet lag het niet bij De Gazelle, een team dat week in week uit alle mogelijke moeite moet doen om voldoende (fitte) spelers aan de start te krijgen.

Verdedigend zag het er allemaal goed uit bij De Gazelle, met wederom een hoofdrol voor doelman Wouter en laatste man Jeremy. Aanvallend was De Gazelle onmachtig, ondanks het meespelen van Niels. Nieuw Heeten probeerde met snelle spelhervattingen en veel beweeglijkheid de verdediging te verrassen, maar deze gaf tot de 45e minuut geen krimp. Sterker nog, na een goed lopende aanval vergat één van de voorwaartsen van Rood Zwart de trekker over te halen anders het maar zo 0-1 kunnen staan.

Dat er juist in de laatste minuut van de 1e helft werd gescoord doet geen goed met een team dat al niet overloopt van zelfvertrouwen. Na twee fantastische reddingen van Wouter was hij bij de derde doelpoging binnen een paar seconden kansloos.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld al zag het er aanvallender wel wat dreigender uit aan de Deventer zijde. Omdat het team van Herman Harleman moeite heeft om te scoren, bleef het lang spannend. Tot aan de 88e minuut bleef het 1-0 totdat er knullig balverlies werd geleden en Nieuw Heeten naar de 2-0 kon counteren. Dat de 3-0 viel, is slechts van belang voor de statistieken.

Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen, dan thuis tegen SV Raalte 1.