De wedstrijd in Zevenaar werd van tevoren gezien als een wedstrijd waarin de eerste overwinning van het seizoen kon worden behaald door FC RDC. Dat bleek ook, want FC RDC was duidelijk de betere ploeg en had zelfs tweemaal een marge van twee doelpunten verschil. Toch werd er niet gewonnen maar gelijk gespeeld en dat kan FC RDC enkel zichzelf aanrekenen.

Nadat de wedstrijd zo’n twintig minuten later begon dan gepland, vanwege het ontbreken van een scheidsrechter, werd er onder leiding van een haastig ingevlogen scheidsrechter afgetrapt op de prima kunstgrasmat in Zevenaar. Met het inbrengen van de ervaring van Bryan Flierman en Zemir Mujic op het middenveld bij FC RDC, moest de overwinning behaald gaan worden. De eerste minuten stonden vooral in het teken van aftasten, waarna bij beide ploegen steeds duidelijker werd wat de intenties waren. Daar waar FC RDC gebruik wilde maken van de loopacties in de diepte van vooral Kai van den Beld en Luca Melis, draaide alles bij OBW om het in stelling brengen van hun aanvallende middenvelder en behendige linksbuiten.

De linksbuiten van OBW bleek een flinke plaaggeest voor rechtsback Rick van den Brink, aangezien hij een aantal keer gevaarlijk door kon breken. Het leidde niet direct tot grote kansen, maar FC RDC was gewaarschuwd. Het strijdplan van FC RDC leek prima te werken, de ploeg van trainer Paul Roskam creëerde een aantal gevaarlijke momenten door de ruimtes achter de verdediging van OBW te benutten. Nadat OBW een vrije trap op de kruising had geschoten, kon FC RDC toeslaan. Kai van den Beld liep goed weg in de diepte, om de bal oog in oog met de keeper breed te leggen op Yde Klopman, die de bal in een leeg doel kon schieten. Na deze 0-1 bleef FC RDC de bovenliggende ploeg, wat in de 40e minuut uitmondde in de 0-2 van Luca Melis.

Het leek erop dat FC RDC met een 0-2 voorsprong de kleedkamer ging opzoeken voor de rust, maar vlak voor de rust werd een doelpunt cadeau gedaan aan OBW. Een matige terugspeelbal van Bjorn Veltkamp werd al even matig verwerkt door doelman Michel Voortman, waardoor de linksbuiten van OBW de bal kon oppikken en de 1-2 kon binnenschieten. Dat FC RDC vastberaden was om de drie punten mee te nemen naar Deventer, bleek direct na rust. Zo’n minuut na de aftrap schoot Luca Melis de bal achter de doelman van OBW, na een goede dieptepass. De grensrechter van OBW zag echter (zoals wel vaker tijdens de wedstrijd) buitenspel, en de goal werd geannuleerd. In de 60e minuut werd het alsnog 1-3, nadat Luca Melis een goede voorzet van Bryan Flierman tot doelpunt wist te promoveren.

Hierna veranderde het spelbeeld. Het leek alsof FC RDC hinkte op twee gedachten; doordrukken of de voorsprong vasthouden. Hierdoor werden wat kansen weggegeven, waarvan er eentje leidde tot de 2-3. Nog steeds leek er weinig aan de hand, totdat OBW een vrije trap mocht gaan nemen op randje 16. Terwijl Michel Voortman de muur wilde gaan neerzetten, besloot de scheidsrechter dat de vrije trap genomen mocht worden. OBW pakte ook dit cadeautje gretig uit, want de vrije trap werd in de lege hoek geschoten. Hierna schudde FC RDC plots wakker, en trok de ploeg ten aanval om de overwinning te forceren.

Dit leek te lukken, nadat Kai van den Beld een penalty kreeg in de 90e minuut. Hij wist hem zelf te benutten, waarmee de 3-4 op het scorebord kwam te staan.

Hierna trok de scheidsrechter nog een onbegrijpelijke vijf minuten blessuretijd bij. OBW ging alles of niets spelen en FC RDC wist makkelijk stand te houden. Helaas kreeg de ploeg in de allerlaatste minuut van de blessuretijd een penalty tegen. De scheidsrechter legde de bal wel erg makkelijk op de stip na een interventie van de ingevallen Lars Pleiter. OBW wist de penalty te verzilveren, waardoor de wedstrijd eindigde in 4-4.

Het eerste punt van het seizoen is binnen voor FC RDC, maar dit hadden er drie moeten zijn. FC RDC was duidelijk beter dan de tegenstander, maar wist desondanks de voorsprong niet vast te houden. Een hard gelach, want de punten waren zeer welkom geweest. Volgende week heeft FC RDC een vrij weekend, waarna men de jacht op de eerste driepunter van het seizoen kan voortzetten thuis tegen Winterswijk.