FC RDC koos voor een iets andere strategie dan gebruikelijk. Mede door een behoorlijk aantal afwezigen en de staat van het veld hield FC RDC de ruimtes klein voor rust.

Eerbeekse boys kreeg het initiatief en daardoor een optisch overwicht. 2 Gevaarlijke momenten, waarbij Jesse Klopman handelend moest optreden, waren de enige wapenfeiten. RDC behield de gehele eerste helft vrij gemakkelijk de grip op de wedstrijd en was via Jaydey Bongers, Yde Klopman Victor Evenblij gevaarlijk door goed samenspel op links.

Na de rust zoals wel vaker een iets openere wedstrijd. FC RDC kreeg dé kans om het strijdplan kracht bij te zetten, maar Kai van de Beld werd geblokt toen hij de 0-1 op aangeven van Yde had kunnen of moeten maken. Vanaf dat moment komt er leven in de wedstrijd en heeft Eerbeekse boys een minuut of 10 de druk er flink op.

Dat de thuisploeg de levensgrote kans op de openingstreffer cadeau krijgt door middel van een zeer makkelijk gegeven strafschop van de verder prima fluitende scheidsrechter past wel in het plaatje van de afgelopen weken. Jesse Klopman redt echter fantastisch en de 0-0 blijft nog staan.

Wat volgt, is een aantal goed genomen corners van de thuisploeg waarbij de 1-0 binnen wordt geschoten na een dekkingsfout. FC RDC recht z’n rug en toont in de eindfase zijn intenties. Via een goede uitvoering van het plan komen we in de absolute eindfase toch een aantal keren gevaarlijk in de buurt. Een schot van Yde, een teen te kort van Sam de Groot en aan onze kant een weggewuifde handsbal leverden nog niets op.

Eerbeekse Boys deed in deze fase eigenlijk niets met de geboden ruimte omdat de paar verdedigers die er nog stonden samen met Jesse elke counter eruit haalden. Het slotakkoord was voor Martijn Visarius die op fabelachtige wijze de 1-1 binnen schoot uit een vrije trap.