CCW’16 wist vanmiddag de broodnodige punten in Wilp te houden, want het boekte een volledig verdiende, maar ook moeizame overwinning op Victoria Boys in de strijd om nacompetitie te ontlopen.

Vanaf de aftrap maakten echter de bezoekers uit Apeldoorn een wat gretigere indruk om de goede resultaten van de laatste twee wedstrijden een passend vervolg te geven, maar het was de thuisclub die al na zes minuten op voorsprong kwam. Ruben de Haan ‘ontsnapte’ aan buitenspel en wist met een geplaatste inzet de doelman te verschalken, 1-0.

Dit was blijkbaar voor Victoria Boys een dusdanige tegenvaller dat het voetballend zeker de eerste helft nauwelijks nog in het spel voorkwam. Verdedigend had CCW helemaal niets meer te duchten, kreeg het ook zeker een handvol kansen om het zichzelf toch wat makkelijker te maken, maar zoals zo vaak dit seizoen ontbrak het simpelweg aan rust in de laatste fase om de trekker over te halen en bleef het bij een 1-0 ruststand.

Na de rust aanvankelijk hetzelfde beeld als bij aanvang van de wedstrijd: Victoria Boys wat energieker begon, maar hier toch ook wel liet zien waarom ploeg op positie op de ranglijst staat zoals ze staat en redelijk onmachtig om het de verdediging van CCW heel erg moeilijk te maken.

CCW ging echter verder met waar het in de eerste helft mee was geëindigd, namelijk legio mogelijkheden onbenut laten. Toch was het zo’n kwartier voor tijd dat de ploeg de voorsprong wist te verdubbelen. Het was aanvoerder Bart Keurhorst die ruim buiten het strafschopgebied mocht uithalen en de bal onhoudbaar binnen schoot, 2-0.

Ook hierna weer enkele grote mogelijkheden om de wedstrijd helemaal op slot te gooien, maar helaas. En zoals zo vaak viel de goal aan de andere kant: doelman Jochem van Ruth kreeg de bal geheel onschuldig tegen zich aangeschoten en de scheidsrechter oordeelde van vrij grote afstand dat hij daarbij buiten de zestien de bal verroerd zou hebben. Victoria Boys kreeg een vrije trap te nemen waarbij zeker de positie van de doelman t.o.v. zijn eigen opgestelde muur niet sterk was en verdediger Rachid Panman van Victoria Boys hard in de verre hoek binnen wist te schieten, 2-1.

Hierna hield alles en iedereen die CCW een goed hart toedraagt de billen alweer bij elkaar, want zou niet de eerste keer dit seizoen zijn dat een zeker lijkende voorsprong alsnog uit handen gegeven zou worden. Gelukkig kwam het zover niet vandaag en werd de overwinning uit het vuur gesleept.

Natuurlijk was de ontlading groot binnen het CCW-kamp dat het eindelijk een keer de goede kant opviel en de drie punten dus bijgeschreven konden worden. Zodoende is het nog steeds in de race om de nacompetitie te ontlopen, al zullen hiervoor nog wel wat punten bij elkaar gesprokkeld moeten worden.

Te beginnen volgende week zondag op bezoek bij ‘buurman’ Activia en dat zal een hele opgave worden, want die ploeg is vrij aardig op stoom na de winterstop. Aanvang volgende week op ‘De Schoapenweide’ is weer 14.00 uur.