Met een waslijst aan geblesseerden, waaronder onze keeper Paul Vlaskamp, staat Jamie van der Linden op doel. De trainer heeft moeten puzzelen: waar zet ik de spelers, maar vooral wie stel ik op. Zo zit Bram van Bessen na lange tijd weer bij het team, maar op de bank.

De wedstrijd gaat op en neer. Er is over en weer veel balverlies. Gevaar voor de doelen is er tot de 14de minuut niet. Dan is er een mooie aanval van Overwetering. maar het schot van Nick Oosterwijk gaat net over. Even later, in de 20e minuut, is er veel tumult zowel op het veld als op de tribune. Zat ie wel of zat ie niet. Scoorde Heeten wel of niet. De scheidsrechter kon het niet zien. Wij op de tribune wel.

Kort daarna is het wel raak, maar aan de andere kant. Nick Oosterwijk straft geknoei in de Heeten achterhoede genadeloos af: 0 – 1.
Direct daarna redt Jamie van der Linden ons. Heeten is nu de baas op het veld, speelt vaak de lange bal en dan zijn we kwetsbaar. We moeten het hebben van uitvallen, maar worden niet gevaarlijk. Omdat Heeten ook geen grote kansen krijgt gaan we aan de koffie met een 0 – 1 ruststand.

In de 2e helft zien we Bram de Haas niet terug. Hij is vervangen door Bram van Bessen. Heeten heeft nu de nog hardere wind in de rug en het betere van het spel. Heeten is dreigend en de corners die ze krijgen zijn steeds gevaarlijk. Van verzorgd voetbal is bij Overwetering geen sprake meer; weg is weg. En dan begint het ook nog keihard te regenen en nog harder te waaien. Geen weer dus.

Dennis Willemsen wordt gewisseld, Milan Plette komt hem vervangen. En vanuit het niets weet hij bij zijn eerste balcontact het duel te winnen en op doel te schieten. En tot verbazing van heel Heeten verdwijnt de bal in het net. In de 60e minuut wordt het 2-0 voor Overwetering.

Voor mij op de tribune zit een mevrouw met veel jonge Heeten-supporters. Zij zegt dat het nog wel 3-2 kan worden, dat gebeurt wel eens. Ja, ja. Heeten scoort inderdaad in de 66e minuut, maar het is buitenspel. De verdediging blijft onverzettelijk, keihard wordt er gewerkt en gestreden, geen risico genomen. Weg is weg, maar komt zo weer. Voorin zijn we kansloos, te weinig spelers.

In de 81ste minuut is het dan wel raak voor Heeten. Een hard schot wordt nog gestopt door Jamie, maar in de rebound is het toch raak. De teleurstelling is er, de concentratie even niet en een Heetenspeler loopt zo door onze verdediger en scoort de 2-2 in de 82e minuut. Dan proberen we de bakens te verzetten, gaan meer vooruit spelen.

In de 87ste minuut, na een corner van ons, loopt een Heetenspeler op onze keeper af. Gelukkig redt hij ons weer. Hebben we hiervan geleerd? Opnieuw krijgen we een corner. De keeper vangt de bal en schiet de bal naar voren. Onze verdediger kopt mis en Heeten scoort nu wel de 3 – 2. Had die vrouw toch gelijk, het gebeurt wel eens.

In 10 minuten geven we de wedstrijd en de punten weg, ook al kun je niet zeggen dat het onverdiend is. Dit is een geweldige kater voor een team dat er alles aan gedaan heeft. Soms…