Vijf wedstrijden in veertien dagen.. Iets te veel van het goede bleek deze mooie lente-zondag op sportpark de Zandweerd. Sallandia verloor deze middag met 0-2 van Go Ahead Deventer, de huidige nummer 2 van de 5e klasse E. Sallandia miste vandaag zo 5 á 6 basisspelers en daarnaast waren er wat mannen aan het genieten van een vakantie onder de Turkse en Griekse zon..

Hierdoor wel weer de kans voor wat nieuwe gezichten in de selectie van Rutten, Klomp en Aalpoel mochten vanuit het 2e aansluiten. Ricky (Broertje van Wesley) vanuit het 3e en mocht de pas 16-jarige Bovermans aansluiten vanuit de O19-1 evenals onze huidige nummer 1 Joris Minnes en Matchello Bosman.

Sallandia begon wat voorzichtig aan de wedstrijd, het was met name Go Ahead wat de bal had zonder dat ze echt gevaarlijk konden worden, Sallandia gokte vandaag iets meer op de counter en kwam er een aantal keer aardig uit. Na zo’n 25 minuten kwam Go Ahead dan op een 1-0 voorsprong spits Gunesli kon de bal vogelvrij binnenschieten bij de 2e paal. Kort hierna maakte Wesley Bosch een handsbal, scheidsrechter Coraklar, waar wij het verder niet over willen hebben, wees na lang twijfelen toch naar de stip. Go Ahead spits Filip Arsic dacht de 0-2 binnen te schieten maar doelman Minnes haalde de penalty knap uit het doel. Kort hierna moest het wisselen en verliet van Beijnum ook geblesseerd het veld. Lars Bovermans maakte hierdoor zijn debuut, en dit deed hij prima! Een compliment is dan ook zeker op zijn plaats. Sallandia kreeg hierna nog één echt goede kans na een cornerbal van Wesley Bosch kopte Milan Mäkel de bal hard richting het doel maar een fenomenale redding van doelman Akman zorgde ervoor dat de ruststand 0-1 bleef in het voordeel van Go Ahead.

In de rust wou trainer Rutten het iets anders gaan doen en haalde Van der Stam naar de kant hij werd vervangen door Ricky Bosch. Suzen werd spits en Bosch kwam er op het middenveld bij. In de 2e helft hetzelfde spelbeeld.. Sallandia probeerde het vooral vanuit de omschakeling te doen en dit lukte een paar keer aardig. De allergrootste kans was voor Ricky Bosch, na zo’n 56 minuten had hij dé 1-1 op de voeten na een voorzet van Klomp moest doelman Akman van Go Ahead de bal lossen.. Deze bal kwam op 10 meter zo pardoes voor de voeten van Ricky Bosch, maar hij schoot de bal via een voet net over het doel van Go Ahead.

Na een uur spelen kon je merken dat de tank echt leeg begon te raken, we probeerden het nog wel een paar keer met wat lange ballen met name via Marco van Meeteren richting onze snelle aanvallers maar tot meer dan een paar speldenprikjes  kwamen wij niet.
Toch viel de 0-2 zo uit de lucht na een cornerbal kon spits Arsic de bal zo bij de 1ste paal binnen knikken.

Sallandia wou nog wel maar het was gewoon op.. de mannen van de Zandweerd hebben er alles aangedaan maar kon deze middag Go Ahead geen pijn doen… Go Ahead is hierdoor teruggekomen op 5 punten achterstand van Sallandia. Sallandia speelt komende zondag om 14:00 in Terwolde, hopelijk dan met een fitte groep!