SV Epse heeft gisteren in eigen haven met 1-3 verloren van SHE. De 17-jarige Mike Kaspers (basis) en 15 jarigen Vincent Zoomers en Ruben Enderink maakten hun debuut. De 51-jarige Rene van Brussel verscheen ook aan de aftrap maar kon ook een nederlaag niet voorkomen.

De eerste helft kende Epse nog weinig problemen met SHE. De ploeg koos voor een wat behoudende speelwijze, hield de ruimtes klein waardoor het achterin niet in de problemen kwam. Voorin waren de kansen spaarzaam maar aanvallers Lars Otten en Rida Ammi hadden het vizier bij twee kansrijke situaties niet op scherp staan. De opvallendste speler in de Epse gelederen was de 17-jarige Mike Kaspers. De jongeling bleef achterin eenvoudig overeind en speelde met veel bravoure.

De tweede helft een feller SHE dat voelde dat er iets te halen viel. Het kwam op een 0-1 voorsprong door een indraaiende hoekschop waar doelman John Moret geen antwoord op had. De Epser doelman liet de bal door de handen glippen.

Deze voorsprong gaf SHE nog meer energie en het zette nog een paar tandjes bij. Epse leverde veel strijd maar voelde de wedstrijd uit de handen glippen. Lars Otten miste wel dé kans op 1-1 maar hij pegelde de bal van korte afstand in het zijnet.

De wet van Murphy trad gisteren ook op in Epse: als je al enorm veel blessures hebt….dan komen er blessures bij. Aanvoerder Joost de Haan haakte al in de warming-up geblesseerd af en in de 2e helft moesten Noud Mentink (die ook voor het eerst in de basis speelde) en Vedran Fizovic geblesseerd het veld verlaten. 15 jarigen Vincent Zoomers en Ruben Enderink konden daarom debuteren.

SHE was in de 2e helft duidelijk de bovenliggende partij en breidde de voorsprong eenvoudig uit naar 0-3. De 1-3 van Rida Ammi (penalty) in blessuretijd was voor de statistieken.

Het seizoen gaat voor Epse als een nachtkaars uit. Het wordt sprokkelen naar fitte spelers voor komende zondag. Dan speelt Epse een uitwedstrijd bij Voorst.