De eerste helft was heel matig van de kant van SV Twello en er werd gerust met een magere 0-1. De tweede helft was bij vlagen wat beter zonder tot echt goed voetbal te komen. Wel werd nu vijfmaal gescoord, maar dat had ook nog best iets hoger kunnen zijn. Niet goed spelen en toch drie punten pakken, je kan slechter aan de competitie beginnen.

Kunstgras is niet de favoriete ondergrond voor veel spelers van SV Twello. De gasten begonnen dan ook heel rustig en in veel te laag tempo. Weinig beweging was waar te nemen. Toch had Masora Oraille zomaar al in de 5de minuut kunnen scoren, maar keeper Michel Voortman wist dat met veel moeite te voorkomen. Even deed de thuisclub door Jesse Westerweel iets terug maar hij zag zijn schot net naast gaan. De gastheren waren gevaarlijk op de counter, maar aan de andere kant schoot Max Smaal recht in de handen van de keeper, schoot Nicky Eekhuis de bal tegen hem op in plaats van erlangs en raakte Tim Evers de bal totaal verkeerd in kansrijke positie.

Wat stelde de thuisploeg hier dan tegenover? Bjorn Veltkamp schoot van grote afstand net over en Kai van den Beld bleef een plaaggeest voor de verdediging van SV Twello. In de 42ste minuut zette Nicky Eekhuis goed door en voor en Tristan Roeterd kon heel simpel binnentikken 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Pal na de rust greep de verdediging van FC RDC wel heel simpel in en kon Tristan Roeterd 0-2 op het scorebord zetten. Af en toe zag je de bekende lijnen terug in het spel van SV Twello zonder tot echt goed voetbal te komen. Te vaak werd de bal door het midden gespeeld terwijl aan de zijkanten de ruimte lag. In de 57ste minuut mocht Tim Evers een vrije trap nemen. Jurre Spanjers zette zijn voet goed tegen de bal en de 0-3 was een feit. Na ruim een uur spelen trad keeper Steven Koopmans goed op en redde uitstekend.

Niet veel later schoot Max Smaal oog in oog met keeper tegen hem op in plaats van erlangs. Nadat Masora Oraille zelf een grote kans om te scoren had laten liggen, legde hij niet veel later de bal op een presenteerbladje voor Tim Evers: 0-4. Een paar minuten probeerde de thuisclub nog iets terug te doen door Jesse Westerweel en Kai van den Beld, maar keeper Steven Koopmans liet zijn klasse zien bij hun schoten. Nadat Max Smaal binnen de beruchte lijnen onjuist was gestopt, scoorde Tim Evers vanaf de 11 meterstip 0-5 om direct daarna met een mooi lobje 0-6 te maken. Een zuivere hattrick!!!

Met drie punten wijzer gingen we de brug weer over naar de andere kant van de IJssel. Zaterdag om 14.00 uur thuis tegen Harfsen. Deze week genoeg aandachtspunten om op te trainen.