Sallandia heeft de lastige uitwedstrijd tegen Albatross gewonnen. Door de 5e overwinning op rij gaat Sallandia als koploper de winterstop in.

Door het slechte weer van de afgelopen dagen kon er op het hoofdveld van Albatross niet gespeeld worden. Er werd uitgeweken naar een kunstgrasveld dat er al ruim vijftien jaar lag. Dat was ook te merken, want fatsoenlijk voetbal was op dit veld bijna niet mogelijk.

Albatross speelde hun favoriete kick & rush voetbal om gevaarlijk te worden. Dit leverde in het begin een behoorlijke kopbal op die ternauwernood door Minnes gestopt kon worden. Daarna grossierde de eerste helft in veel fouten, maar wel strijd aan beide kanten. Beide verdedigingen gaven echter geen krimp. Niet toevallig ook de ploegen met het minst aantal tegendoelpunten. De thee zochten we dan ook op met een logische 0-0.

In het eerste kwartier na rust kwam Albatross sterk uit de kleedkamer. Akkus kon de bal na weer een hoge bal voor het doel net op de doellijn wegkoppen. Na een uur ging de storm weer liggen en leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien, maar net als vaker de laatste weken wist een fit Sallandia toch een beslissing af te dwingen.

Jeremy van Krieken werd bij een dieptebal in de 89e minuut getorpedeerd door doelman De Bont. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Na de nodige protesten schoot aanvoerder Marco van Meeteren onberispelijk binnen. In de blessuretijd, die maar liefst 15 minuten duurde, probeerde Albatross nog de gelijkmaker te forceren. Sallandia bleef geconcentreerd en gaf niets meer weg.

Een zwaarbevochten overwinning op een directe concurrent was echt een overwinning van het collectief.

Na de winterstop starten wij op 21 januari tegen WWNA.