Vandaag de wedstrijd tegen Eilermark uit Enschede. Waar Overwetering de laatste 4 wedstrijden een resultaat behaalde, geldt dat niet voor Eilermark. De laatste 4 wedstrijden werden door hen verloren. Eilermark zit dus niet echt in een goede fase, hopelijk kunnen onze mannen ervan profiteren, ondanks de afwezigheid van een aantal ervaren spelers die om uiteenlopende redenen niet kunnen spelen.

In een 4-3-3 opstelling wordt de wedstrijd aangevangen. Wat opvalt is de aanwezigheid van een aantal jonge spelers: de jeugd die een kans krijgt. De beginfase is wat rommelig, onwennigheid en met wat spanning. Na 15 minuten spelen krijgen we een behoorlijke kans: een goede voorzet van Oskar wordt net over geschoten. Ook Eilermark krijgt kans en raakt daarbij de paal

In de 18de minuut maakt onze spits Dirk een mooie individuele actie en geeft daarna Nick een niet te missen bal: 1-0. Daarna volgt een fase waarin Eilermark het initiatief heeft en eigenlijk de gelijkmaker verdiende. Mogelijkheden krijgen ze. Ook wordt de lat nog een keer geraakt, weer geluk! Het niveau is eigenlijk niet heel best, maar er wordt wel weer met 11 man gestreden. Ruststand 1-0.

De 2e helft verloopt in het begin anders. Overwetering heeft een licht overwicht en Eilermark krijgt geen kansen meer. Het ‘rommelige’ blijft in de wedstrijd aanwezig. Het spel golft op en neer zonder dat dat tot kansen leidt. Gelukkig kunnen we eigenlijk altijd rekenen op onze
verdediging en uitstekende keeper die wederom foutloos keepte en veel rust uitstraalt.

Dan het laatste kwartier. Eilermark maakt zich op voor een slotoffensief. Wat opvalt is hoe ontzettend slecht ze met de geboden mogelijkheden omgaan. Regelmatig verdwijnt de bal hoog in de vangnetten. En als de bal tussen de palen komt, dan staat Paul daar. Ook zijn er twee spelers bij Eilermark die ‘over de scheef gaan’. Deze spelers werden door de prima leidende scheidsrechter getrakteerd op gele kaarten. Dan fluit de scheidsrechter voor de laatste keer: eindstand 1-0.