Bluemink acteerde al op het hoogste KNVB-niveau en is nu ook FIFA-international geworden. Een prestatie van formaat waar de Deventer Scheidsrechters Vereniging trots op is!

Rens, van 17 oktober ’84 en lid van DSVenO sinds 2003, is ooit begonnen als scheidsrechter bij de KNVB en schopte het tot de 2e klasse. Na een jaartje onderbreking voor een uitstap naar Australië en Nieuw Zeeland, kwam hij via zijn vader in aanraking met het ‘assistentenvak’. Hier is de passie begonnen en maakte hij zijn entree bij de amateurs als assistent-scheidsrechter. Zijn talent bleef niet onopgemerkt en hij kwam dan ook al snel in de Masterclass terecht van de KNVB.

Rens Bluemink
Rens Bluemink

In 2011 heeft hij zijn debuut gemaakt in de Eerste Divisie waar hij ruim 130 wedstrijden assisteerde. In 2014 trad hij tot de Eredivisie toe en is hij hier inmiddels alweer zo’n 120 wedstrijden actief. Naast al deze wedstrijden op het hoogste niveau voor een assistent in Nederland heeft hij ook de vele wedstrijden begeleid in de play-offs voor degradatie en Europese promotie, de EL-kwalificaties, FIFA vriendschappelijke duels en KNVB bekerduels. Samen zeker goed voor zo’n 40 wedstrijden!

Rens is één van die leden waarop de Deventer Scheidsrechters Vereniging zo goed functioneert. De ontwikkeling, de coaching en begeleiding krijgen een enorme boost met zijn ervaring. Voor onze leden die dezelfde richting op willen, hebben aan hem een geweldig klankbord. Zijn kennis van de spelregels en zijn wedstrijdervaring uit de praktijk zijn van enorme waarde en deelt hij graag met ons op club en thema avonden.

Rens Bluemink
Rens Bluemink

Daarnaast is hij één van de trainers die onze conditietrainingen verzorgt op dinsdag- en donderdagavond. Deze heeft hij dan ook naar een aanzienlijk niveau weten te krijgen. Met de officiële KNVB FIFA- JOJO- CODA en single-double-double testen weet hij ons tot uiterste inzet te motiveren, en willen onze leden hiervan niets missen.

Dat Rens als assistent-scheidsrechters zijn debuut zou gaan maken als international was een kwestie van tijd. In de aanloop naar het daadwerkelijk krijgen van zijn FIFA badge heeft hij ook al enkele aanstellingen op Europees niveau gehad bij Strasbourg – Maccabi Haifa, Nørrkoping – Hapoel Beer Sheva en Polen O21 – Bulgarije O21.

De Eredivisie is tot op heden uiteraard zijn basis waar hij vele leuke en interessante wedstrijden heeft mogen begeleiden. Met tevens zijn rol als AVAR in de Eredivisie en een functie binnen de KNVB in het district Noord-Oost.

We hopen nog lang zijn kennis en ervaring te mogen gebruiken bij de DSV op De Marke Zuid waar aan de Keurkamp ons clubhuis te vinden is.

Rens Bluemink
Rens Bluemink
Vorig artikelTrainerspraat: met Jacob Ensing van Turkse Kracht
Volgend artikelResit Schuurman nieuwe trainer Davo