Het voetbal leeft in Deventer, zowel Go Ahead Eagles als het amateurvoetbal. De voetballers zijn als het ware regionale beroemdheden. Elk jaar is het een komen en gaan van spelers. In de rubriek ‘De Kennismaking’, leren wij de nieuwe spelers kennen. De eerste editie is met Jurgen Siepelinga, speler van FC RDC.

Hoi Jurgen, stel jezelf eens voor aan het Deventer-voetbalpubliek!
Ik ben Jurgen Siepelinga, 24 jaar en ik woon sinds augustus in Deventer. Ik heb hiervoor altijd in Groningen gewoond. Eerst op een boerderij in een klein dorpje genaamd Oldekerk en de laatste jaren in de stad Groningen. De reden om in Deventer te gaan wonen is vanwege de nieuwe studie van mijn vriendin Jelline. Jelline wou graag HBO Toegepaste Psychologie studeren en dit kon niet in Groningen, wel in Deventer. Ik zou deze zomer klaar zijn met mijn HBO-studie Facility Management, waardoor wij allebei deze zomer vrij waren in het gaan en staan waar wij wouden. Tevens was de kans op een baan hier een stuk groter, die ik dan ook heb kunnen vinden. Ik ben sinds september begonnen als ‘Junior Consultant’ bij Intrakoop, een inkoopcoöperatie voor de zorg in Nederland. Een zeer uitdagende baan waarbij ik mijn passie voor de inkoop kan uitoefenen. Samen met twee kleine katjes zijn Jelline en ik dus vanaf 1 september begonnen aan ons nieuwe leven.

Hoe zag jouw voetbalcarrière eruit in Niekerk?
Ik ben op mijn negende begonnen met voetballen bij de plaatselijke voetbalclub V.V. Niekerk. Op twee jaar na- in de A1 bij F.C. Grootegast – heb ik altijd bij Niekerk gevoetbald. Drie jaar geleden ging ik van de jeugd naar de senioren op de zaterdag, waar ik tussen het eerste en tweede schommelde. Ik ben voornamelijk een nummer 10, maar kan ook op de vleugels uit de voeten. Het laatste jaar bij Niekerk speelde ik volledig bij het tweede, waar ik aanvoerder en vaste nummer 10 was. Met het tweede deden wij bijna elk jaar mee voor promotie naar de tweede klasse reserve, maar dat is helaas nooit gelukt.

Waarom koos je uit de vele clubs die we hier hebben in Deventer voor FC RDC?
Ik wou op zaterdag blijven voetballen en prestatievoetbal spelen. Daarmee kwam ik uiteindelijk uit bij FC RDC. Een club dat qua niveau en grootte vergelijkbaar is met V.V. Niekerk. Na een telefonisch gesprekje met Roy Beumer was ik overtuigd dat ik met plezier kon gaan voetballen bij FC RDC. Vrijwel direct heb ik mij toen overgeschreven. Dit bood ook direct een kans om nieuwe contacten op te doen. Ik zal daarom graag de club en de mensen er omheen willen leren kennen.

Je loopt nu een aantal weken mee in de voorbereiding, hoe bevalt je het tot zover bij FC RDC?
Ik sloot begin augustus aan bij de selectie en ik werd bij de eerste training goed ontvangen, zowel door de jongens van de selectie als de staf. Ik voelde mij gelijk op mijn gemak door de goede sfeer, die te vergelijken was met de sfeer bij V.V. Niekerk. Daarnaast voelde het ook gelijk vertrouwd, doordat ik Gronings kon blijven praten met de trainer/coach Jacob Ensing, die ook in Groningen heeft gewoond.

Ik zag dat je trainer was van een jeugdteam bij V.V Niekerk. Waarom ben je dat gaan doen en heb je ambities in het trainersvak?
Ik ben inderdaad trainer en leider geweest bij V.V. Niekerk. Samen met een vriend/teamgenoot heb ik dat twee jaar lang gedaan bij JO-13 en vervolgens JO-14. Ik ben het gaan doen omdat ik op die leeftijd opkeek naar mijn trainers. Ik heb toen der tijd veel geleerd van trainers en ik wou dit ook gaan betekenen voor jongens van 12 à 13 jaar. Een leeftijd waar ze tussen de basisschool en middelbare school in zitten, oftewel tussen kind en puber. Ik heb er veel van geleerd en hopelijk hebben de jongens ook veel van mij geleerd. Ik heb verder geen ambitie meer om trainer of leider te worden.

Tot slot, wat kunnen de mensen verwachten van jouw persoonlijk en van FC RDC dit seizoen?
Ik hou ervan om te presteren en mijzelf te bewijzen en zal daarom mijn best doen om belangrijk te zijn voor het eerste van FC RDC. Ik ben totaal niet bekend met het niveau en de tegenstanders voor komend seizoen, dus sportieve verwachtingen kan ik niet uitspreken. Wél kan ik zeggen dat ik ervan overtuigd ben dat de selectie een hechte groep gaat worden en die hechte groep in combinatie met het talent gaat zorgen voor goed en aantrekkelijk voetbal. Kortom, ik heb veel zin in het komend seizoen, zowel om mensen te leren kennen, plezier te hebben en te presteren!