In Eindhoven werd er verloren, maar in de eigen Adelaarshorst zijn de punten tot zover in Deventer gebleven. Dat er opnieuw keihard voor geknokt moet worden is duidelijk. Het loopt nog niet allemaal heel soepel en met de aanstaande tegenstander ontvang je een degradant uit de Eredivisie.

Go Ahead Eagles

De transferwindow is dicht en gelukkig heeft Kowet nog een rechtsback kunnen aantrekken. Jenthe Mertens is overgekomen van Leuven. Dit was hoognodig ook, want vorige week stond de verdediging af en toe weer te slapen. Thuis tegen Excelsior zal Mertens naar alle waarschijnlijkheid ook direct gaan starten. Donny van Iperen wordt verwezen naar de bank, waar Sam Beukema en Gino Bosz nog altijd de voorkeur krijgen in het centrum. Jeroen Veldmate is gelukkig weer gesignaleerd op het veld, maar moet nog starten aan de groepstraining.

Na vier onzichtbare wedstrijden zal Alexander Bannink ook gaan plaatsnemen op de reservestoel. Richard van der Venne mag het weer gaan proberen achter de spits. Dit komt vooral doordat de vliegensvlugge Martijn Berden zich in het elftal heeft gespeeld. Iedere invalbeurt zorgde voor opwinding op de tribunes en nu gaat hij dus de kans in de basis krijgen.

Verwachte opstelling:
Verhulst – Mertens – Bosz – Beukema – Abdat – Corboz – Lieftink – Navratil – Van der Venne – Berden – Rabillard

Afwezig: Wout Droste (kruisband), Jeroen Veldmate (achillespees)

Excelsior

De Kralingers hebben een goede seizoensstart. Vier wedstrijden gespeeld, negen punten. Alleen van Telstar werd er verloren. Vorige week wonnen ze dik verdiend met 3-1 van Helmond Sport. Jeffrey Fortes is de man om in de gaten te houden. Hij heeft de smaak te pakken dit seizoen en staat al op drie doelpunten.

Bij Excelsior staan er verschillende spelers onder contract die de afgelopen jaren bij Go Ahead Eagles hebben gespeeld. Robin van der Meer is de linksback in Rotterdam, waar Sander Fischer zelfs de aanvoerder is. Maarten de Fockert is de tweede keeper bij de bezoekers. Excelsior beschikt over een fit team en heeft op de valreep zelfs nog een speler aan de selectie toegevoegd. De ervaren buitenspeler Arsenio Valpoort is overgekomen van Roeselare.

Historie

De laatste keer dat Go Ahead in competitie verband Excelsior ontving was in 2016. Spelend in de Eredivisie werd met er 3-0 gewonnen, onder andere door twee benutte penalty’s van Sam Hendriks. Sander Duits maakte de andere treffer.

In 1981 werden de meeste goals gemaakt in de Adelaarshorst tussen deze twee teams. 4-2 was de eindscore, met goals van onder andere Cees van Kooten en Henk ten Cate.

De wedstrijd zal gefloten worden door Björn Kuipers.

Vorig artikelDeventer Voetbal – Donny van Iperen en Jenthe Mertens
Volgend artikelDe kennismaking: Jurgen Siepelinga van FC RDC
Joran Willemstein is geboren in Deventer en nog steeds woonachtig in de Hanzestad. De 22-jarige voetbalt zijn hele leven al, inmiddels al jaren bij FC RDC. Hij draagt graag zijn steentje bij aan Deventer Voetbal en houdt zich zowel met het amateurvoetbal als met Go Ahead Eagles bezig.