Go Ahead Eagles heeft in de eigen Adelaarshorst met 2-2 gelijk gespeeld tegen Excelsior. De ploeg van Jack de Gier liet het eerste half uur heel aardig spel zien maar zakte vervolgens weg en had ruim 40 minuten weinig te vertellen. Invaller Alexander Bannink stelde in de slotfase alsnog een punt veilig.

Met nieuweling Jenthe Mertens in de basis begon Go Ahead Eagles aardig aan het duel. Richard van der Venne keerde terug op het middenveld. Dat ging ten koste van Bannink. Daardoor kwam er in de voorhoede een plek vrij voor Martijn Berden. De jongeling had indruk gemaakt tijdens zijn invalbeurten en mocht nu vanaf de aftrap beginnen.

Het aardige begin leverde na 18 minuten spelen een vlammend schot van Gino Bosz op. Doelman Daemen hield zijn doel schoon met een prachtige redding. Een snelle aanval, ingeleid door Elmo Lieftink, leek te eindigen in een strafschop. Berden had namelijk Navratil gevonden die van achteren neergehaald werd. De afgeslagen bal kon vervolgens hard door Lieftink worden ingeschoten.

De 1-0 voorsprong was op dat moment verdiend maar ook direct het kantelpunt in de wedstrijd. Excelsior nam het initiatief over zonder hele grote kansen te krijgen. Vloet was namens de bezoekers nog dichtbij de gelijkmaker. Hij zag dat Hobie Verhulst, in de extra tijd van de eerst helft, met de voet redding wist te brengen.

Na de pauze nam Excelsior het heft steviger in handen. Invaller Moreira had nog geen bal geraakt maar zag zijn eerste poging, via Verhulst en de binnenkant paal, in het doel belanden. De Kralingers stonden al vlot op gelijke hoogte en binnen een kwartier ook op voorsprong. Wederom wist Moreira doel te treffen en even daarvoor had Robin van der Meer de lat geraakt.

Go Ahead Eagles moest in de achtervolging maar kon niet overtuigen. Rabbilard, die een ongelukkige wedstrijd speelde, schoot na een uur, ruim over en de meeste acties van Navratil en Berden stranden al voordat het echt gevaarlijk werd.

Pouwels en Bannink kwamen om toch nog een punt over te houden aan het duel. Met opportunistischer spel kreeg de thuisploeg wel wat mogelijkheden. Uit één van die situaties bleek ook een doelpunt te vallen. Bannink kreeg de bal, met het nodige geluk, voor zijn voeten maar schoof beheerst binnen.

Het punt zal Go Ahead Eagles koesteren. Het eerste half uur was weliswaar heel aardig maar het verschil met de daaropvolgende 40 minuten was te groot waardoor deze wedstrijd heel anders had kunnen aflopen.

Vorig artikelDe kennismaking: Jurgen Siepelinga van FC RDC