Na de mooie overwinning op Wijhe’92 stond nu de uitwedstrijd tegen Turkse Kracht Deventer op het programma. De gastheren zijn al een aantal weken zeker van degradatie en ABS strijdt voor de laatste kans en is daarbij afhankelijk van andere ploegen.

De openingsfase start erg rommelig met balverlies aan beide kanten. Dit zet zich eigenlijk de hele wedstrijd door waardoor het niveau van de wedstrijd niet erg hoog is. Je hebt wel het gevoel dat ABS de wedstrijd gaat winnen en na ongeveer 20 minuten maakt Yannick Duteweert de 0-1 nadat hij een te korte terugspeelbal afstraft.

Als een aantal minuten later Paul Roetert de bal op een presenteerblaadje geeft aan Yannick, is het 0-2 en lijkt de wedstrijd al gespeeld. Zeker als een speler van Turkse Kracht twee keer geel krijgt (voor praten) en ze verder moeten met 10 man.

De tweede helft gaat eigenlijk op dezelfde voet verder en nadat Turkse Kracht een bal voorlangs heeft geschoten, gaat ABS meer energie in de wedstrijd leggen. Hierdoor komen er weer meer kansen en Thijs Hovenkamp maakt drie goals. Één na een fraaie actie, de tweede na een mooi afstandsschot en de derde door een penalty. Uiteindelijk krijgt ABS nog meer kansen maar er worden niet meer goals gemaakt.

Aan het eind van de wedstrijd krijgen de gastheren nog twee kansen, maar Job Roetert maakt twee goede reddingen en houdt de nul. Al met al een redelijk eenvoudige zege waarbij ABS niet goed gespeeld heeft, maar natuurlijk blij kan zijn met de punten.

Komende maandag valt de beslissing in de zinderende 3e klasse D. Alleen Turkse Kracht en Beekbergen zijn uitgespeeld, voor alle andere ploegen staat er nog ‘iets’ op het spel. ABS moet thuis tegen Groen Wit, aanvang 14:00 uur.