SV Epse heeft gisteren met 1-2 gewonnen bij Davo. Na snelle achterstand verzilverde Epse slechts twee kansen waardoor het lang spannend bleef.

In de eerste helft een goed en fel SV Epse dat duidelijk de bovenliggende partij was. Toch kwam Davo op voorsprong. De rappe Sidney Pinkster werd in de diepte aangespeeld en lobde de bal over de uitkomende doelman Bryan Eijsvogel. Daarna had Epse diverse grote kansen op de gelijkmaker maar Lars Otten, Rida Ammi en met name Almir Fizovic hadden het vizier niet heel scherp staan.

Vlak voor rust een prachtige uitgespeelde aanval van Epse. Almir Fizovic draaide zich knap vrij van zijn tegenstander en bediende Rida Ammi bij de tweede paal op maat. Bingo!

In de rust werd erop gehamerd de bal sneller rond te laten gaan en Davo te laten lopen in de brandende zon. Epse zakte wat in en kreeg ook in de 2e helft op de counter een legio aan kansen. Almir Fizovic raakte paal en lat, maar scoorde tussendoor zowaar ook. Silas Muiderman bereikte Fizovic, die één op één doelman Jochaniak kansloos liet.

Davo nam daarna meer risico’s en kreeg door hun opportunistische spel ook zeker kansen op de gelijkmaker. Ronald Boudewijnse liet twee behoorlijke kansen liggen. Doordat Ammi en Mike Kaspers verzuimden de wedstrijd met een derde treffer op slot te gooien bleef het tot het einde spannend. In de slotfase werd Davo nog een zekere strafschop ontnomen. Een inschattingsfoutje van scheidsrechter Zungur.

SV Epse eindigt het seizoen op een prima 4e plaats met maar liefst 40 punten. Een puntenaantal dat sinds het kampioensjaar 96/97 niet meer is gehaald. Een goed seizoen, helaas zonder toetje. De 2e periodetitel werd gemist op doelsaldo (Voorst), de 3e periode werd gemist op 1 punt (Go Ahead) en ook via de stand kwam Epse 1 punt tekort (Davo).