Zaterdag 18 november stond er weer een nieuwe wedstrijd op het programma, namelijk Eefde versus Sportclub Deventer. Beide ploegen begonnen moeizaam aan de competitie, maar Sportclub heeft laatste weken de draad weer goed opgepakt.

Het was een regenachtige dag op het sportpark van Eefde. De wedstrijd begon slordig vanuit beide kanten. Na 8 minuten kreeg Eefde al een goede mogelijkheid en wist deze ook meteen te benutten. Een goede start van de thuisploeg en een verdiende voorsprong. Het was echter wel van korte duur want 5 minuten later wist via een goeie aanval vanaf de rechterkant Million Tsegay Haile te scoren via een goede kopbal in de rebound nadat de keeper zijn schot eerst nog keerde.

Verder in de eerste helft bleef het erg rommelig over en weer. Toch was het Eefde dat de beste kansen wist te creëren. Sportclub wist de 1-1 vast te houden met name door goed keeperswerk van Nelson Lammertink. De ploegen gingen de kleedkamer in met een stand van 1-1.

De tweede helft was een stuk beter van de kant van Sportclub Deventer. Sportclub wist een aantal keer goed druk te zetten en creëerde een aantal kansen. Echter scoorde het uit een afvallende bal van een corner die keihard onderkant lat werd ingeschoten door Calvin Jongsma.

De wedstrijd werd steeds feller omdat de thuisploeg probeerde weer in de wedstrijd te komen. Sportclub had de overhand en na goed druk zetten in de 71ste minuut beloonde Stan Berends zichzelf door, na een eigen verovering van de bal, deze perfect over de keeper heen te schieten. Daarmee ging de wedstrijd de goede kant op voor Sportclub Deventer.

Vijf minuten later kreeg Eefde ook nog een verdiende rode kaart door een veel te late sliding van achter. Vanuit het publiek nog betwist, maar de beelden lieten geen ruimte over voor twijfel. Eefde ging met meer risico spelen en hanteerde bijna alleen maar de lange bal naar voren.

In de laatste minuut kwam Sportclub Deventer er nog wel een keer goed uit via een counter: vanaf de linkerkant werd Roan Koekkoek bereikt die hem koel afrondde. Na de goal werd meteen afgefloten door de scheids.

Al met al een belangrijke en verdiende overwinning voor Sportclub Deventer. Sportclub Deventer krijgt volgende week Oeken op bezoek. Eefde mag op bezoek bij Harfsen.