ABS heeft de laatste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 afgesloten met een gelijkspel tegen WWNA. Door dit resultaat werd WWNA veroordeeld tot wedstrijden om handhaving in de 3e klasse. Zelf behaalde ABS, na gepromoveerd te zijn naar de 3e klasse, in het eerste volledige seizoen na Corona een stevige positie in de middenmoot.

ABS begon de wedstrijd goed, had een enorm veldoverwicht, maar wist in de eindfase van de aanval moeilijk tot uitgespeelde kansen te komen, omdat de eindpass regelmatig onvoldoende was. WWNA was in de 37e minuut daarentegen bij de eerste kans wel doeltreffend door Menno Sellayiah (0-1). De thuisclub was vervolgens de grip kwijt en had het aan doelman Jelmer Welgraven te danken dat WWNA voor de rust niet verder uitliep.

Na de rust speelde ABS de eerste 20 minuten uitstekend. Het tempo was hoog en de voorzetten en beweging voor het doel waren nu wel goed. Paul Roetert kreeg al in de 49e minuut een enorme kans, maar het was Yannick Duteweert die ABS loon naar werken beloonde door in de 53e minuut uit een strafschop te scoren (1-1). ABS bleef gretig en wist in de 62e minuut verdiend op voorsprong te komen door Stef Willemsen (2-1). Direct daarna werd om onduidelijke redenen de 3-1 afgekeurd.

Waar ABS verzuimde het goede spel om te zetten in een grotere voorsprong scoorde WWNA vanuit het niets door Thomas Fama de gelijkmaker (2-2). Beide partijen gingen vervolgens voor de volle winst. WWNA moest winnen, terwijl ABS een passende afsluiting wilde geven aan een goed seizoen. ABS was niet fortuinlijk voor het doel, echter ook WWNA was vlak voor tijd ongelukkig toen de meegekomen doelman Jaspers op de lat kopte ..!

Uiteindelijk een gelijkspel waaraan WWNA niets had en ABS definitief als 8e eindigde in de 3e klasse.