Maandagmiddag 6 juni, Tweede Pinksterdag, stond voor SV Schalkhaar als volgt op de agenda; de laatste wedstrijd van het seizoen en afscheid nemen van een aantal spelers en begeleiding.

De laatste wedstrijd van het seizoen werd het uiteindelijk wel, zowel Grol als ATC’65 wisten net als SV Schalkhaar ook te winnen waardoor de derde periode naar Grol uit Groenlo ging en SV Schalkhaar naast het toetje (nacompetitie) van de competitie greep.

SV Schalkhaar eindigt als vijfde en staat met lege handen. Het seizoen had voor SV Schalkhaar zo anders kunnen lopen; bijna had het de eerste periode in bezit en op de laatste speeldag verspeelde het de derde periode, waardoor het seizoen voor de trainers Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman over is en zich  zullen gaan richten op het komende seizoen.

Voor volgend seizoen liggen er kansen bij SV Schalkhaar voor andere spelers, waarschijnlijk zullen jeugdspelers een stap gaan maken, maar misschien is SV Schalkhaar wel de ideale opstap voor spelers die de nodige ambitie hebben en het maximale uit hun voetbalcarrière willen halen. Tot half juni hebben de heren trainers de tijd om ook volgend seizoen een zeer representatieve selectie op papier te zetten dat weer mee zal doen met de strijd om de bovenste posities op de ranglijst.

Zo heeft SV Schalkhaar ook volgend seizoen een aantal jeugdige spelers zoals Kick Brouwer, Timo Kok, Taco Oldenhof, Jesper Lukassen en Luuk ter Mate die zich verder zullen ontwikkelen en uit kunnen groeien tot volwaardige eerste elftalspelers. Als deze jeugdige spelers bij de “hand” worden genomen door spelers als Michiel Hullegie, Jason Westerkamp, Jip Ellenbroek, Twan Huijsmans en David Klopman, dan staat er ook volgend seizoen weer een prima SV Schalkhaar 1.

Zoals aangegeven was vanmiddag winnen van SDC’12 het enige wat moest gebeuren om nog kans te maken op de derde periode. Dat gebeurden dan ook , SV Schalkhaar had aan één helft voldoende om SDC’12 van zich af te schudden. Dat na een half uur spelen SV Grol en ook ATC’65 ruim voor stonden, was de kans om alsnog de derde periode te halen inmiddels verkeken.

De eerste helft was meer dan het aanzien waard. SV Schalkhaar speelde vandaag in het uitshirt omdat enkele thuisshirt al in het bezit waren van enkele gestopte spelers, een shirt ter herinnering aan de mooie jaren bij SV Schalkhaar.

Na twee minuten spelen leek SV Schalkhaar al op een vroege voorsprong te komen. Linksbuiten Kick Brouwer passeerde met een prima linksbuiten-actie zijn directe tegenstander en bezorgde de bal bij spits David Klopman. Na controle over de bal had Klopman de hoek voor het uitkiezen, maar in plaats van de bal in de hoek te schieten, plaatste hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

Enkele minuten later was het SV Schalkhaar dat op een verdiende voorsprong kwam. Centrale verdediger Michiel Hullegie kwam met zevenmijlslaarzen dwars door de verdediging van SDC’12 en was ook aan de bal enkel met een overtreding in de zestien af te stoppen waardoor de scheidsrechter de bal terecht op de stip legde. Dit buitenkansje was in de 6e minuut wel besteed aan spit David Klopman die vanaf 11 meter de keeper de andere hoek in stuurde; 1-0.

Het tweede doelpunt voor SV Schalkhaar volgde al snel. David Klopman kreeg de bal, werd slecht verdedigd en keeper Bram Bonnes moest ver zijn doel uit om redding te brengen. Zijn inzet kwam precies voor de voeten van Bjorn Duteweert die de vrij staande Kick Brouwer niet over het hoofd zag. Diezelfde Brouwer schoot vervolgens de bal vanaf links in de verre hoek, onhoudbaar voor de keeper van SDC’12 en bracht de stand in de 19e minuut op 2-0.

Nog binnen een half uur besliste SV Schalkhaar de wedstrijd. Kick Brouwer werd diep gespeeld en bewaarde het overzicht door de bal met gevoel terug te spelen op de inkomende David Klopman. Van net buiten de zestien kreeg ook David Klopman de bal rechts onderin de hoek, een kopie van de tweede goal en bracht in de 27e minuut de stand op 3-0. De tweede helft maakte Kick Brouwer plaats voor routinier Koen Klosters die zijn laatste minuten voor SV Schalkhaar speelde.

Er gebeurde bar weinig in de tweede helft, maar de beste kans voor SDC’12 verdween achter doelman Jesper Lukassen. Een vrije trap werd niet goed ingeschat door de verdediging van SV Schalkhaar en de bal verdween via een stuiter over de verbaasde SV Schalkhaar keeper Jesper Lukassen. Het deed er niet meer toe, er werd vrolijk gewisseld en het publiek klapte voor de ene naar de andere wissel.

Spelers waarvan familie en vrienden op de tribune zaten speelden hun laatste wedstrijd in zwart-wit. Afgelopen zaterdag middag werd het seizoen voor enkele spelers al afgesloten met een drankje en een paar mooie woorden. Vanmiddag waren er opnieuw bloemen en waardering voor ieder die zich afgelopen jaar heeft ingezet voor SV Schalkhaar.

Met name voor de stoppende Delano Haulussy en Koen Klosters was het een bijzonder moment. Zo lang gespeeld in het eerste elftal, zeer veel waardering voor deze spelers die enkele jaren geleden de ploeg op sleeptouw namen en kampioen werden van de Tweede Klasse.

Klasse heren en bedankt voor de mooie voetbaljaren bij SV Schalkhaar.

Twee keer trainen en dan op naar een nieuw seizoen. Waarschijnlijk met her en der wat andere namen op het wedstrijdformulier, maar sowieso met kwalitatief een goed team.

Onder leiding van de trainers Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman zullen spelers met de nodige ambitie de kans krijgen zich verder te ontwikkelen. Het seizoen eindigde met de nodige festiviteiten in de kantine, waar de derde helft nog even voort duurde.

Ook komend seizoen hoopt SV Schalkhaar op de steun van de trouwe supporters, waarvan er vele zijn die de ploeg zowel bij uitwedstrijden als bij thuiswedstrijden hebben gesteund.

SV Schalkhaar dankt alle de spelers die stoppen of hun heil ergens ander zoeken. Ook de begeleiding van dit team verdient een dikke pluim. Op naar volgend seizoen!