De eerste uitwedstrijd na de winterstop was tegen Albatross uit Apeldoorn. Dit is altijd een lastige tegenstander, zeker als ABS het opneemt in Ugchelen. De belangen zijn groot als we naar de ranglijst kijken en dat komt in de wedstrijd ook naar voren.

Albatross begint opportunistisch en probeert er een vechtwedstrijd van te maken. Hierdoor zijn er veel lange ballen, duels op het middenveld en commentaar op de leiding. Uit een corner wordt het 1-0 voor de gastheren. Een strakke corner wordt geweldig ingekopt door de rechtsbuiten. Een aantal minuten later wordt het ook 2-0 door een vrije trap die in de rebound binnen wordt gewerkt.

Ondanks de 2-0 tussenstand blijft het spelbeeld hetzelfde: ABS probeert aan het voetballen te komen en door middel van een goede aanval wordt de aansluitingstreffer gemaakt door Thijs Hovenkamp. Ongeveer vijf minuten later staakt de scheidsrechter de wedstrijd door de vele aanmerkingen van Albatross op de leiding.

Wanneer ABS de bal uitspeelt, omdat er een speler van Albatross op de grond ligt en de scheidsrechter wel wil doorspelen, wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Nadat beide trainers met de scheidsrechter hebben gepraat wordt de wedstrijd hervat en uiteindelijk vlekkeloos uitgespeeld.

In de tweede helft begin ABS aardig echter na ongeveer 10 minuten komt Albatross alleen voor de keeper, maar Job Roetert komt als winnaar uit de strijd. Daarna wordt het voetbal aan beide kanten veel minder. Veel lange ballen, duels en corners waardoor het voor de neutrale kijker steeds minder leuk wordt om naar te kijken.

Ongeveer 10 minuten voor tijd maakt Paul Roetert de 2-2. Youri Meijer wordt diep gestuurd en gevloerd door de keeper. Albatross is ervan overtuigd dat dit buiten de ‘16’ is, maar de scheidsrechter blijft bij zijn standpunt en geeft een penalty. Paul Roetert schiet de bal binnen. Achteraf blijkt ook uit de beelden dat de scheidsrechter dit goed gezien heeft, de overtreding werd binnen de ‘16’ gemaakt.

Ondanks een paar hachelijke situaties in de laatste minuten houdt ABS toch een punt over aan de uitwedstrijd tegen Albatross. Komende zondag speelt ABS thuis tegen Overwetering. Aanvang 14:00 uur.