Voorwaarts speelde aan de Laene in het slotkwartier Leones uit Beneden Leeuwen helemaal zoek. Het boog een 0-2 achterstand om in een overtuigende 6-2 overwinning.

Voorwaarts speelde het eerste uur een matige wedstrijd, waarin het geen grip kreeg op de tegenstander, maar ook niet veel kansen weggaf. Wie het toverstafje had dat de wedstrijd deed kantelen, was niet geheel duidelijk. Feit was dat na 55 minuten Dani Hasic in het veld kwam en er enkele omzettingen werden doorgevoerd door trainer Berthil ter Avest.

Voor rust had Voorwaarts in het eerste kwartier de meeste mogelijkheden. Leones liet zich echter niet onbetuigd en vaak werd over rechts voor gevaar gezorgd. Na twintig minuten resulteerde dat voor de gasten in de grootste kansen. De doelpogingen werden echter door Patrick ter Mate ontzenuwd.

Voorwaarts creëerde wel mogelijkheden, maar een echte open kans kreeg het pas toen Leones al twee keer doel getroffen had. In de 40ste minuut scoorden de gasten na matig verdedigen aan Voorwaartszijde. De voorsprong was echter niet onverdiend. Op slag van rust werd het nog erger, want Sem Mensink kreeg de bal tegen zijn arm bij een passeeractie van de Leones’ rechtsbuiten. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip, 0-2.

Bruce Schotman kreeg op slag van rust nog een open kans. Zijn kopbal kwam echter kracht te kort. Ruststand 0-2.

Na rust schoot Voorwaarts uit de startblokken. Een goede kans voor Lars Theunissen trof geen doel, maar de intenties waren duidelijk. Er zat echter ook snel frustratie in het elftal en dat leverde te veel gele kaarten op in een wedstrijd die mede daardoor op slot leek. De gememoreerde omzetting in de 55ste minuut leidde tot meer grip op het middenveld en de ingevallen Dani zag dat achteraf ook: ‘We gingen met een ruit op het middenveld spelen wat resulteerde in betere druk. Met drie verdedigers namen we wel een risico, maar de ruit op het middenveld werd bepalend voor de kanteling in de wedstrijd.’

Na 70 minuten was het dan ook raak. Na een aanval over links, opgezet door Cengizhan Genc, kon Dani met een lepe schuiver vanaf 16 meter de aansluitingstreffer scoren, 1-2. Uit de eerstvolgende aanval via Cengizhan ontstond er een corner. De corner van Nick Linthorst werd bij de eerste paal door Bruce Schotman fraai binnengekopt, 2-2. Dani: ‘Er gebeurde wat binnen het team. Het geloof kwam terug’.

Bij de 2-3 ontfutselde Dani de bal door hoog druk te zetten. Spits Marcus van Geelen kon profiteren en schoot de bal onberispelijk met links binnen. Leones zakte door z’n hoeven en Voorwaarts profiteerde maximaal van de hernieuwde energie. Kaan Aygun schoot raak uit een voorzet van Marcus van Geelen, 2-4.

In de slotminuten kon Voorwaarts de overwinning glans geven. Bruce kopte raak uit de rebound (2-5). Het was zijn 100ste competitiedoelpunt! Kaan beloonde zijn goede spel met zijn tweede goal van de middag, een mooie loopactie over rechts werd afgerond met een lage schuiver, 2-6.

Voorwaarts heeft zichzelf een grote dienst bewezen, maar daar zag het na een uur spelen niet naar uit. Dani zag echter de zonnige zijde en terecht voor een speler die de wedstrijd deed kantelen: ‘Als team een achterstand zo ombuigen, is bijzonder knap.’