SV Colmschate ’33 speelde afgelopen zondag de wedstrijd tegen koploper Groen Wit ’62. Het eerste duel in Deventer eindigde in een 2-1 winst voor de geel-zwarten.

Het begin van de wedstrijd van is direct voor SV Colmschate ’33. De uitploeg laat de bal makkelijk van voet naar voet gaan, maar weet dit niet om te zetten in kansen. Tussen de 20e tot de 30e minuut laat Groen Wit ’62 zich ook zien. Een harde voorzet komt voor de voeten van Aaron van Leer, maar hij schiet de bal hoog over het doel.

Daarna neemt SV Colmschate ’33 het initiatief in handen en laat dit niet meer los. De grootste kans van de eerste helft is voor Jard Kamperman Leferink. Een geweldige pass van Cali Daniel zet Jard Kamperman Leferink oog in oog met doelman Vink, maar Kamperman Leferink gaat in een te grote bocht om de uitblinkende doelman heen.

In de 2e helft blijven de rollen hetzelfde. Het is SV Colmschate ’33 dat makkelijker voetbalt en elkaar makkelijker vindt. Wel is goed te zien dat Groen Wit ’62 bovenaan staat. Het heeft een paar goede spelers, die een wedstrijd kunnen beslissen. Mede door de goede organisatie van SV Colmschate ’33 wordt er geen enkele kans weggegeven.

In de 53e minuut komt SV Colmschate ’33 op een terechte 0-1 voorsprong. Een goede combinatie tussen Cali Daniel en Stan Haitsma zet de laatstgenoemde oog in oog met doelman Vink. Hij faalt niet en schiet in de verre hoek binnen: 0-1. In de fase die daarop volgt wordt SV Colmschate ’33 wat achteruit gedwongen. Groen Wit doet er duidelijk een schepje bovenop en dringt aan. Dit is echter zonder kansen te creëren.

In de 69e minuut krijgt SV Colmschate ’33 dé kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Aan de linkerkant van de 16 meter is het Stan Haitsma die Sybren Mulder te slim af is en wordt aangetikt en scheidsrechter Rouwenhorst wijst naar de stip. Lars Kamperman Leferink gaat achter de bal staan, loopt aan, en mist! Voor SV Colmschate ’33 lijkt er een heuse penaltydrama te ontstaan. De laatste 3 penalty’s werden allemaal gemist door achtereenvolgens Stan Haitsma, Dean ter Stege en Lars Kamperman Leferink.

Een aantal minuten later verandert de wedstrijd compleet. Het is de gevaarlijke Jean Matitaputty die de zestienmeter in dribbelt en Kevin Stremmelaar maakt zijn actie met een geweldige manier onschadelijk. De scheidsrechter denkt hier anders over en tot ieders verbazing wijst hij naar de stip: penalty! En daarbij krijgt Kevin Stremmelaar ook nog zijn 2e gele kaart: rood. Jean Matitaputty schiet de bal via de handen van Yoel Finke raak: 1-1.

De minuten die daarop volgen is van beide kanten niet gevaarlijk. Groen Wit ’62 is slordig aan de bal en Colmschate ’33 kan ook niet gevaarlijk worden. Tót aan de 91e minuut. Groen Wit ’62 combineert aan de linkerkant en Sybren Mulder gaat mee naar voren. SV Colmschate ’33 heeft dit niet door en hij kan zo doorlopen en langs Yoel Finke schieten: 2-1. Een onterechte en onnodige nederlaag voor SV Colmschate ’33.

SV Colmschate ’33 zit in de hoek waar de klappen vallen. Waar ze de afgelopen 2 weken 6 punten moeten pakken, staan er 0 punten na de 2 wedstrijden na de winterstop. De gifbeker moet helemaal leeg en de selectie en staf is ervan overtuigd dat dit moet gaan gebeuren tegen Albatross aanstaande zondag!

Zondag 12-12-2023,14.00: SV Colmschate ’33 1 – UVV Albatross 1.