Het is algemeen bekend dat trainers graag over voetbal praten. We laten daarom tweewekelijks een hoofdtrainer uit het Deventer Voetbal aan het woord en leggen ze een aantal voetbalgerelateerde vragen voor. Deze achtste editie vroegen we Sander Poll, hoofdtrainer van SC Overwetering het hemd van het lijf.

Naam: Sander Poll

Leeftijd: 41 jaar

Woonplaats: Deventer

Relatie: Gehuwd met Katja

Huidige club: Sc Overwetering

Historie als voetballer: SV Colmschate ’33 & Rohda Raalte

Historie als trainer: Sc Overwetering

Favoriete formatie: 1:4:3:3

Beste prestatie als trainer: Voorkomen van directe degradatie 😉

Waarom heb je gekozen voor het trainerschap: Al vroeg heb ik mijn diploma’s gehaald op het CIOS.  Op jonge leeftijd had ik al veel plezier om jeugdspelers te helpen in hun verdere ontwikkelingen. Dit leidde ook tot resultaten in prestatie maar vooral ook in plezier wat mij een goed gevoel gaf. Door werk, gezin en zelf actief voetballen was combineren een lange tijd niet mogelijk. Als voetballer wou ik eigenlijk ook nog niet stoppen. Het spelletje was nog te leuk om zelf te doen. Nu ben ik blij dat ik destijds de knoop heb doorgehakt want ik haal enorm veel plezier uit mijn trainerschap bij Sc Overwetering.

Ambities: In de komende jaren wil ik gaan voor UEFA A om uiteindelijk te kijken waar mijn plafond als trainer ligt. Daarnaast wil ik de mogelijkheden bekijken of ik binnen mijn werk kan starten met een voetbal pupillen cursus waar leerlingen met verschillende leer niveau’s samen kunnen leren. Het enthousiast maken van leerlingen voor het trainersvak kan niet vroeg genoeg beginnen 😉

Hoe verloopt het huidige seizoen: Bezetten momenteel een gedeelde 2e plaats samen met Helios & AZC. De resultaten zijn redelijk te noemen. Daarnaast wisselen we hele goede wedstrijden af met mindere wedstrijden.

Sterkste punten: omgaan met tegenslagen, juiste balans, scoren van doelpunten

Verbeterpunten: Moment van balverlies op de helft van de tegenpartij, voorkomen van doelpunten

Doelstelling met huidige club: Nacompetitie, plezier in de trainingen, meer betrokkenheid bij het 1e elftal van de jeugd, ouders en leden.

Kampioen in de competitie: SV Epe

Beste trainer: Art Langeler, Harry Decheiver, Kick Maatman

Met wie gaan we de volgende Trainerspraat doen: Joost ter Stege van VV De Gazelle

Sander Poll, hoofdtrainer van SC Overwetering. Bron foto: website SC Overwetering