Op zondag 26 januari neemt Epse 1 het in een uitwedstrijd op tegen Raalte 1. De nummer 3 tegen de nummer 2 in de vijfde klasse F.

Epse gaat voortvarend van start. Met goed voetbal wordt Raalte teruggedrongen. Dat leidt tot een vroeg doelpunt. Uit een mooie corner kopt Almir Fizovic raak: 0-1. Deze goal lijkt echter meteen een wake-upcall voor Raalte. De blauw-witten krijgen meer grip op de wedstrijd. Na een overtreding op verdediger Rob de Haan, moet trainer Harleman gedwongen wisselen. Rob kan niet verder. Zijn broer Joost neemt het van hem over. Raalte zet alle zeilen bij en maakt het Epse moeilijk. Maar de goed spelende Stan van Brussel houdt zijn verdediging scherp. En ook het middenveld, onder leiding van Stef van Brussel en Silas Muiderman, staat z’n mannetje. Epse komt steeds meer onder de druk vandaan. Er ontstaan kansen. Maar door het ontbreken van de scherpte voorin worden die niet benut. Wanneer Epse in de 44ste minuut balverlies lijdt, grijpt Raalte zijn kans. De ploeg van oefenmeester Zwinselman scoort de 1-1, net voor rust.

In de tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld. Raalte dringt aan met goed combinatievoetbal. Epse gaat mee. Maar het zit de jonge ploeg van trainer Harleman niet mee. Ook topscorer Almir Fizovic moet noodgedwongen het veld verlaten, nadat hij al in de eerste helft geblesseerd raakt bij een overtreding. Vervolgens worden een paar foutjes van Epse door Raalte genadeloos afgestraft, met de 2-1 en de 3-1 als gevolg. De wedstrijd lijkt gespeeld. Maar Epse zou Epse niet zijn, als het niet bleef vechten. De elf rechten hun rug en knokken zich terug. Een schitterende vrije trap van Stef van Brussel zet de stand op 3-2. De rood-witten blijven aandringen en creëren menig kans. Raalte wankelt, maar blijft overeind. De gelijkmaker blijft uit. Epse speelt achterin nu één op één. En daar maakt Raalte in de slotfase dankbaar gebruik van. Eindstand van deze aantrekkelijke wedstrijd: 4-2.

Volgende week voetbalt Epse thuis tegen Sallandia.