FC RDC stunt in de huidige trainers carrousel door Kick Maatman in te lijven als nieuwe hoofdtrainer. De 43 jarige Deventenaar tekende voor twee seizoenen.

Kick Maatman was al hoofd opleidingen bij de club op Borgele sinds juni 2021. Daarvoor was hij actief bij de BVO Go Ahead Eagles waar hij jeugdtrainer was en assistent van Jack de Gier in de eerste divisie. Die functies bij Go Ahead Eagles verdiende Maatman nadat hij successen had behaald in de amateur voetbalwereld. Zo boekte hij een jongensdroom bij De Gazelle, werkte bij ROHDA Raalte en Voorwaarts Twello. De oud-speler van Colmschate begon ooit zijn actieve voetbalcarrière bij Roda, een van de voorlopers van fusieclub FC RDC. Maatman tekent een contract voor twee seizoenen

Naast het hoofd-trainerschap zal Maatman zijn huidige functie, als hoofd opleidingen, ook blijven invullen. Met deze afspraak komt Maatman zijn belofte na toen hij een jaar geleden startte bij de club. Toen gaf de oefenmeester al aan de intentie te hebben om voor langere termijn met elkaar te blijven samenwerken.

In dit lopende seizoen heeft Maatman veel aandacht besteed aan de jeugdtrainers en het technisch beleidsplan van de club. Daarbij is er, naast aandacht voor het eerste elftal, ook aandacht besteed aan het tweede en de O23.

Kick Maatman, in het bezit van de UEFA-A licentie, is enorm verheugd met zijn nieuwe uitdaging: “Er is iets moois gaande bij de jeugdafdeling van FC RDC op voetbaltechnisch gebied en ik wil daar graag leiding aan blijven geven. Er is echt wat gaande bij de jeugd van FC RDC op voetbaltechnisch gebied, vandaar deze keuze. Daarnaast voel ik de drive om FC RDC de komende jaren verder te helpen in de rol van hoofdtrainer. Weer een eigen team trainen en werken met deze erg jeugdige eerste selectie vormen samen een mooie uitdaging voor mij.” Het feit dat Maatman weer een eigen team kan trainen was erg belangrijk hem, FC RDC kent momenteel een erg jeugdige eerste selectie.

Na enkele zeer prettige gesprekken met de huidige hoofdtrainer Paul Roskam, is men samen tot de conclusie gekomen dat een ander type trainer voor de huidige, extreem jonge, groep de beste oplossing is. Hiervoor is Maatman een buitenkans voor de club FC RDC.

Kick Maatman Go Ahead Eagles - Foto: Henny Meyerink
Kick Maatman Go Ahead Eagles – Foto: Henny Meyerink

Vorig artikelDe rood-gele column van Erdal Ascipinar – week 1
Volgend artikelHans van der Hoop keert terug bij VV Heerde