Gertie Wichers en SV Epse hebben overeenstemming bereikt over de functie hoofdtrainer voor het komende seizoen. De trainer uit Laren is volgt daarmee Deventenaar Herman Harleman op.

Harleman was vier seizoenen actief in Epse, bereikte de 16e plek in het laatste volle seizoen en de twee afgelopen seizoenen staan stil op een respectievelijke 4e en 2e stek op de ranglijst.

Gertie Wichers begon zijn trainersloopbaan in 1993 toen hij voor het eerst de senioren ging trainen als assistent bij Harfsen. In 1996 maakte hij de overstap naar Haarle waar hij de jeugd trainde en uiteindelijk hoofdtrainer werd bij de jeugd. In 2003 was daar de eerste uitdaging voor Wichers toen hij hoofdtrainer werd van het ‘vlaggenschip’ Harfsen. In zijn tweede jaar degradeerde Wichers uit de derde klasse. Wesepe was het volgende station, ook daar degradeerde Wichers, ditmaal vanuit de vierde klasse.

Gorssel werd het volgende station en in zijn tweede jaar in de zesde klasse wist hij zijn team een stapje hoger te brengen. Na een tussenpoze werd Almen het volgende station voor Wichers. Vanaf 2012 stond de in Laren geboren trainer daar vier jaar aan het roer. Sinds 2019 is hij de trainer van Harfsen waar hij momenteel uitkomt in de 4e klasse.

De overstap naar Epse is dus definitief en het bestuur van de 5e klasser is tevreden met hun nieuwe man: “we denken met Gertie Wichers een uitstekende trainer te hebben aangetrokken die perfect past bij onze club en onze toekomstplannen. Dit goede gevoel werd in de persoonlijke gesprekken alleen maar bevestigd. We heten Gertie welkom bij onze vereniging en zien de samenwerking met veel vertrouwen tegemoet.”

Iedereen hoopt dat dit lopende seizoen op enige wijze nog een vervolg gaat krijgen, zo ook het voetbalbestuur van Epse dat daar naar vooruit kijkt richting de nog zittende trainer: “Onze huidige trainer Herman Harleman wensen we veel succes in het resterende gedeelte van dit voetbalseizoen! Hopelijk binnenkort weer zonder de beperkingen die er op dit moment nog zijn.”

Vorig artikelDe rood-gele column van Gerard Somer – week 2
Volgend artikelAdelaarsoog op RKC thuis