Wij mogen weer. Of beter geschreven de spelers mogen weer. Want alle verruimingen ten spijt: de poorten van Adelaarshorst blijven vooralsnog hermetisch gesloten. Daar vind ik wat van… Maar ik laat het meningencircus even aan mij voorbij gaan. Voetballen! Daar gaat het om! En wel tegen de Roomsch Katholieke Combinatie uit Waalwijk. Toon Schuiling blikt vooruit. Adelaarsoog over een booster, geen Kramer versus Kramer en impulsaankopen.

Adelaarsoog 15 januari 2022 – RKC Thuis

Booster – Januari is niet de meest vrolijke maand van het jaar. Eerder kon je nog wel eens schaatsen of door de sneeuw banjeren. Nu is januari vooral grauw en grijs. De kalkoen en oliebol maken dat de broekriem losser moet. En dan is het maandag ook nog Blue Monday. Ik bedoel maar, een overwinning zaterdagavond is wel héél erg lekker. Dat geeft echt een booster richting lijfsbehoud. En daarmee is ook het eerste flauwe woordgrapje van 2022 gemaakt.

Over 2022 gesproken. De best wensen en onze club begon het jaar goed. Daar waar in de provinciehoofdstad Helene Hendriks in een strakke hansop de online nieuwjaarsreceptie presenteerde hadden wij vader van de persvoorlichter gevraagd om de boel aan elkaar te kletsen. Stefan Rutgers stelde, gevoed door de supporters, prima vragen en Jan Willem van Dop, Alex Kroes, Kees van Wonderen en Bas Kuipers gaven alles gewoon eerlijk antwoord. What you see is what you get. Over het vertrek van Kees, mogelijke versterkingen, de skyboxen, de verdere verbouwplannen, de commercie, de jeugdopleiding. Alles kwam voorbij, recht toe, recht aan, zonder tierelantijnen. Top gedaan, een mooi begin van het jaar. Wij groeien als kool! Punt om met Alex Kroes te spreken.

En bij dit alles is het natuurlijk wel donders lekker als wij er gewoon in blijven. Onze vertrekpositie is zeker niet slecht maar wij hebben nog wel gewoon een punt of dertien, veertien nodig. Dat is bepaald geen onmogelijke opgave. Maar het moet nog wel even gebeuren.

Geen Kramer vs Kramer  – En laten wij, om te beginnen, er zaterdag maar eens gewoon drie pakken. En dat kan: RKC is stug en zit net als ons organisatorisch goed in elkaar. Net als bij ons is het voetbal van de Waalwijkers soms een tikje saai. Kortom geen wereldploeg. Mits in goeden doen houden wij de punten in Deventer.

Absolute topspeler bij RKC is Melle Meulensteen. Wat Gerrit voor ons is, is Melle voor RKC. Linksback Alexander Buttner is aanvallend top en heeft een geweldige voorzet maar laat in verdedigend opzicht nog wel eens een steekje vallen. Kansen voor Cordoba dus.  Anita en Bel Hassani vormen een aardig koppel op het middenveld. In aanvallende zin is Jens Odgaard de man waar het bij RKC omdraait. Odgaard speelde niet mee in de oefenwedstrijd die RKC speelde tegen Cambuur (2-1 verlies). Of dat een Corona achtergrond heeft is niet bekend. Zou echt schelen als hij ontbreken. En natuurlijk is ook Michiel Kramer een jongen om in de gaten te houden. Dwaas en linkmichel ineen. Normaal zou dit een klusje voor onze Kramer zijn maar di  is geschorst. Dus geen Kramer versus Kramer.

Bij RKC ontbreekt in elk geval Said Bakari. Dit vanwege de Afrika Cup. Bakari is een basisklant RKC en bij de Comoren. Yacine Bourhane is daar ook. Maar die bij ons geen basisklant en ook bij Comoren niet, alhoewel hij wel speelt momenteel. Wie morgen mogelijk weer een deel van de wedstrijd speelt is onze Richard van der Venne. Was lang geblesseerd maar hij lijkt zaterdag op de bank te zitten. Gerijpt op eredivisie niveau, aanvallende middenvelder, aflopend contract.

Impulsaankopen – Niet alleen RKC trainer Oosting (die een zoon heeft die ook aardig op 10 uit de voeten kan) maar ook Kees heeft wel wat personele problemen. Joris Kramer noemde ik al en ook Botos en Cardona liggen er vanwege ‘normale’ blessures even uit. Dat ‘normale’ moet je er tegenwoordig wel even bij zeggen.

En beiden spelen op posities waar de spoeling sowieso al dun is. Dat zul je altijd zien. Lidberg groeit maar de absentie van Cardona maakt dat wij eigenlijk geen alternatief op 9 achter de hand hebben. Mulenga lijkt nu toch wel op. Voor de 10 positie waren wij sowieso al op zoek naar een versterking. En dat zoeken gebeurt gedegen en weloverwogen. De tijd van impulsaankopen als  – wie kent ‘m nog – Wesley Verhoek is wel voorbij in Deventer. Kortom geduld.

De komende weken worden cruciaal. Zaterdag RKC en dinsdag wacht Heerenveen voor de beker. Vervolgens gaat de reis naar Almelo. Vier punten en dóór in beker maken van blue januari happy januar. Tot het een begin van een jaar waarin wij ons handhaven, ons op de Brink mogen laten vollopen om vervolgens in augustus weer af te trappen in de Eredivisie. Wat zou dat mooi zijn!

Wij gaan het zien mensen. Via de TV of via ons eigen Salland1!

Roodgele groet

Toon Schuiling

Wedstrijd live volgen met eigen verslaggevers – Wil je Go Ahead Eagles vs. RKC rechtstreeks volgen? Ieder Kowet duel wordt live verslagen door het sportprogramma Salland Sport (voorheen Sport Live) zodat je thuis op de bank of in de auto volledig het gevoel van het duel mee krijgt. Zo ook komende zaterdagavond, in een uitzending die om 20:00 uur start met nieuws en voorbeschouwingen, maar de rode draad is Go Ahead Eagles.

Twee verslaggevers zitten voor u live in het stadion en zij nemen u mee in de sfeer en de spanning van ieder duel. De wedstrijd in De Adelaarshorst start om 21:00 uur.

Salland Sport is een programma van de streekzender Salland1 dat op de oude Drtv kabelfrequenties te ontvangen is: via de kabel op 104.1 of via ether op 107.3. Buiten Deventer is dat: Raalte 105.1 en Wijhe 105.7 Via DAB stemt u af op kanaal 7B.

Online kunt u luisteren via TuneIn, RadioFM, Nederlandseradio, radioviainternet , Omroepserver, Airplay of via de eigen website van de streekomroep Salland1.

(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Verslaggevers Salland Sport bij Salland1: Erik van Luttikhuizen en Patrick Kieftenbelt

Even terugluisteren de interviews met Kees van Wonderen en Luuk Brouwers na afloop van Go Ahead Eagles vs. FC Twente van vorige week? Via onderstaande link kunt u de interviews, en vele andere gesprekken en reportages, selecteren vanuit de uitzending van Salland Sport bij Salland1, de streekzender voor Olst, Wijhe, Raalte en Deventer.

Vorig artikelGertie Wichers nieuwe trainer SV Epse
Volgend artikelGo Ahead Eagles hopeloos onderuit tegen RKC
Toon Schuiling is geboren en getogen in Wijhe, de parel aan de IJssel. Is een leven lang full time Go Ahead supporter. Vak 11, met zoon Thijs en zwager Jos. Zette in de vorige eeuw de lijnen uit in het vijfde elftal van de Roomsch Katholieke Sportclub IJsselboys. Verdient een boterhammetje in de overheidscommunicatie.