Jaroslav Navratil is de matchwinnaar geworden in het uitduel met Helmond Sport. De snelle buitenspeler dribbelde rap naar binnen en schoot de bal diagonaal in de bovenhoek. Een fantastisch doelpunt in een wedstrijd waarin Go Ahead Eagles de bovenliggende partij was maar moeite had om dat op het scorebord uit te drukken.

Het eerste serieuze gevaar werd direct omgetoverd tot doelpunt. Een te korte terugspeelpass, van oud-Go Ahead Eagles speler Jeff Stans, werd door doelman van Gassel hard tegen Rabillard aangeschoten waarna de bal via het been van de spits in het doel belandde.

Drie minuten later zag Elso Brito, doelman van Gassel een hard schot onder de lat wegtikken. En de daaropvolgende hoekschop werd door Helmond Sport ter nauwer nood verdedigd.

In het restant van de eerste helft hield de formatie van Jack de Gier controle over het duel. Het moest echter toezien dat Givan Werkhoven een keer gevaarlijk naast schoot en Sam Beukema een hakbal van Orhan Dzepar voor de doellijn wegschoot.

Na de pauze was Rabillard direct dichtbij een verdubbeling van de score. De spits zag doelman Van Gassel echter redden met de benen. En op het moment dat je het niet verwacht kwam Helmond Sport via een prachtige afstandsknal langszij. Swinnen liet Verhulst kansloos met een ‘pegel’ in de kruising.

Nog geen tien minuten later kwam Go Ahead Eagles weer op voorsprong. De afstandsknal en de daarbij behorende dribbel van Navratil waren weergaloos. Het bleek een fase in het duel dat de Deventer ploeg kon doordrukken. Twintig minuten voor het einde leek Bannink het duel in het slot te gooien. Pas nadat de Go Ahead Eagles spelers klaar waren met juichen werd het doelpunt alsnog afgekeurd wegens buitenspel. Dat kon om twee redenen niet. Bannink stond niet achter de laatste lijn en de laatste bal was van een Helmond Sport speler.

In de slotfase was Maarten Pouwels nog dichtbij een doelpunt maar ook hij zag doelman van Gassel redden. Daardoor bleef het bij 1-2. Mede ook doordat Helmond Sport in de extra tijd een hoekschop nog tegen het zijnet wist te koppen.