Onder soms erbarmelijke omstandigheden speelden Harfsen en FC RDC zaterdagmiddag tegen elkaar. Op Sportpark Borgele werden weinig kansen gecreëerd en was de puntendeling terecht.

FC RDC liet het initiatief aan de nummer drie van de ranglijst; Harfsen. De ploeg met ambitie kon er eigenlijk niet mee omgaan, want men creëerde niets. De Deventer formatie miste diverse sleutelfiguren in zowel het veld als op de bank. Twee spelers van het tweede vulde de selectie aan in de basis.

Pas na 34 minuten spelen zagen de Harfsen-spelers doelman Michel Voortman van dichtbij en was het ook direct raak. Als het voetballend niet lukt dan maar uit dode spelmomenten, als een corner richting de tweede paal werd geslingerd. Daar kopt, in vrije positie, een withemd de bal behendig tegen de touwen.

FC RDC kwam nauwelijks toe aan omschakelen door veelal snel balverlies van het hardwerkende elftal. Vijf minuten na de 0-1 kwamen ze er wel goed door en was de eindpass van Gijs Borkent ook goed op de slim lopende Bonevacia. De centrale middenvelder kopte rakelings naast. Harfsen reageerde door een prachtige aanval via rechts op de paal te laten eindigen.

Na de thee kregen de weersomstandigheden meer grip op het duel, het werd donker en de wind joeg de vele regen over het  veld. Doelman Voortman loste na acht minuten op een inzet, maar voordat de Harfsen spits ter plekke was had de sluitpost van FC RDC het speltuig weer onder controle.

Na een kwartier in het tweede deel dribbelde Mehmet Kisa dreigend door de as en bereikte Gijs Borkent op de punt van de 16 meter. Diens voorzet werd bij de tweede paal binnen geknikt voor de gelijkmaker. Harfsen kwam niet tot kansen. Louter uit dode spelsituaties als de vrije trap in de 66ste minuut, die naast suiste, en een goede redding van Voortman vier minuten later.

De thuisploeg wist zich, door zijn noeste arbeid, bijna gelijkwaardig aan de gasten uit Harfsen en creëerde kansjes. Zo strafte spits Helms een defensieve fout bijna af, hij ‘stond toe’ dat de doelman nog net een vingerkootje achter de bal  kon krijgen. Even later kopte Mehmet Kisa een corner bij de eerste paal bijna binnen.

Corners waren er ook voor Harfsen, zeker in de slotfase. Echter de scherpte voor de goal en de snijdende wind zorgden wel voor spanning maar uiteindelijk geen gevaar. Zo trok FC RDC, door noest arbeid en op karakter, de uiteindelijke 1-1 over de streep.