Op zondag 21 april was SV Enter de tegenstander van ABS. Hoewel Enter vorige week verloor van Lettele wordt deze tegenstander ingeschat als de best voetballende ploeg van de competitie. ABS was dus gewaarschuwd.

De beginfase van de wedstrijd is voor ABS en ze komen door een mooie goal van Daniel Klijn Velderman op 1-0. Enter heeft de bal nog niet aangeraakt en een voorzet wordt teruggekopt door Yannick Duteweert en binnengeschoten door Daniel Klijn Velderman. Daarna is het vooral SV Enter dat aan de bal is en op de helft van ABS zoekt naar openingen.

In de eerste helft zijn die moeilijk te vinden doordat de verdediging met Jurre Deuzeman, Rob Treurniet, Chiel Huis in ’t Veld en Harm Nikkels nauwelijks wat weggeeft. Als er dan toch een schot op goal komt dan pakt de uitstekend keepende Nick Denneboom de bal.

In de tweede helft begint het eigenlijk zoals de eerste helft eindigde en wordt ABS steeds verder achteruit gedwongen. Ze komen nauwelijks nog van de eigen helft af en op een gegeven moment lijkt de 1-1 echt in de lucht te hangen. Na een geweldige reflex van Nick Denneboom blijft de 1-0 op het bord staan.

Enter blijft maar aandringen en kansen creëren maar deze worden niet omgezet in doelpunten. Dit is ook een verdienste van ABS dat de hele wedstrijd blijft strijden en karakter toont door de beslissende duels te winnen. Ook de ingevallen spelers gaan gelijk mee in het tempo van de wedstrijd en zorgen ervoor dat ABS de benodigde extra energie in de ploeg krijgt. Na 95 minuten fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en heeft ABS de overwinning over de streep getrokken.

De afgelopen vijf wedstrijden heeft ABS gewonnen. De grootste kracht van de ploeg is dat ze weinig goals tegen krijgen waardoor in drie van de vijf gewonnen wedstrijden, 1 doelpunt genoeg is om te winnen. Komende zondag de derby tegen Lettele, aanvang 14:00 uur.