Ook dit seizoen hebben 15 clubs met hun o23 team gestreden om de Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen Cup. Waar het vooral draait om het spelen van wedstrijden met aanstormend talent van de club, om zo de weg naar het eerste elftal zo kort mogelijk te maken, draait het uiteraard bij voetbal ook altijd om winnen. Daarom zal aan het eind van deze competitie de officiele Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen Cup uitgereikt worden aan de eindwinnaar. Maar wie wordt het dit seizoen? Met nog één wedstrijd te spelen maken nog drie clubs kans op de eindzege.

Voor de winterstop is er in drie groepen gestart met het spelen van wedstrijden op de dinsdagavond. Onder de bezielende leiding van scheidsrechters van de Deventer Scheidsrechters Vereniging ging het af en toe op het scherpst van de snede. Maar over het algemeen zijn deze wedstrijden altijd uiterst sportief en van een opvallend hoog niveau. Na de winterstop is een nieuwe indeling gemaakt, waarbij nog vijf ploegen kans maakten op de eindzege. SV Schalkhaar, SV Helios, Rohda Raalte, FC Zutphen en SV Heeten kwamen hiervoor in aanmerking.

Dinsdag 30 april vindt de laatste wedstrijd in deze groep plaats. Op sportpark Colmschate-Zuid wordt om 20:00 uur afgetrapt tussen SV Helios o23 en SV Schalkhaar o23. Beide ploegen maken nog kans op de eindzege, maar ook Rohda Raalte kan er als lachende derde met de cup vandoor gaan.

Bij winst van Helios zijn zij de winnaar van de Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen Cup 2023/2024. Als Schalkhaar met 1 doelpunt verschil wint of als het een gelijkspel wordt, is Rohda Raalte de eindwinnaar. Wint Schalkhaar met 2 of meer doelpunten verschil, dan is Schalkhaar winnaar. Erg spannend dus!

Wij nodigen iedereen van harte uit om deze wedstrijd te komen bekijken!

Vorig artikelDe rood-gele column van Erdal Ascipinar – week 17
Volgend artikelEffectief Feyenoord glipt langs GA Eagles