Voorwaarts heeft op zondagmiddag in Gendt een uiterst belangrijke overwinning behaald op De Bataven. Het werd 2-3 in het voordeel van de mannen uit Duistervoorde.

Voorwaarts verzette zich de laatste wedstrijden al nadrukkelijk tegen een dreigende rechtstreekse degradatie. De laatste weken gaf het niets weg, maar had het geluk nog niet aan haar zijde. Op deze zondag viel echter met enig fortuin het kwartje aan de goede kant.

Het werd deze middag het verhaal van Morris Broekhof. De jongeling, opgegroeid bij Voorwaarts, deed enkele jaren ervaring op in de jeugdopleiding van GA Eagles om in de JO19 terug te keren. Het afgelopen jaar toonde hij zijn kwaliteiten als veel scorende spits van het tweede elftal. Dit jaar had hij door blessures nog weinig optredens, maar maakte de laatste weken steeds vaker zijn opwachting.

De bijna afgestudeerde elektricien stond aan de basis van de onverwachte comeback. Als vervanger van Jort Rood mocht hij in de 70ste minuut als extra spits zijn opwachting maken bij een stand van 1-1. Hij was koud in het veld of Voorwaarts stond al op achterstand. Toch wist hij met zijn snelheid en dreiging de beslissende acties te maken om Voorwaarts alsnog de volle buit te bezorgen.

Voorwaarts begon de eerste helft in de achteruit. De Bataven creëerden enkele kansen. Het was Diego Paais die in de 16de minuut met een schot op buitenkant paal liet zien dat de oranjehemden ook ambities hadden. De eerste helft was De Bataven echter de bovenliggende partij. In de 37ste minuut kwam Voorwaarts op achterstand, 1-0. Even later was het bijna 2-0, maar een Koen de Hullu kon dat verhinderen, nadat keeper Patrick ter Mate al omspeeld was.

Na rust een meer aanvallend Voorwaarts. Dat resulteerde in de 71ste minuut in een doelpunt van Bruce Schotman.

Dat was het moment waarop trainer Jürgen Schefzcyk koos voor een extra aanvaller Morris Broekhof. Amper in het veld leek dit plan reeds in de prullenbak te kunnen. In plaats van een doelpunt voor Voorwaarts leidde de omzetting tot een doelpunt voor De Bataven. Uit een vrije trap kon een aanvaller van De Bataven de bal in de verre hoek prikken, 2-1.

Uit de eerste de beste aanval na de aftrap koos Diego Paais voor de diepgaande Morris. Zijn schot met links vloog hoog tegen de touwen, 2-2. Nog geen twee minuten later kon Morris de assist leveren aan de tevens ingevallen Thijs Ploeg, 2-3. De ‘remontada’ was compleet.

Daarmee leek Voorwaarts de buit binnen te hebben, maar ook dit keer had het moeite om de overwinning over de streep te trekken. Diep in blessuretijd kregen de mannen uit Gendt alsnog de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Gelukkig faalde de spits en kon Voorwaarts de hard bevochten drie punten bijschrijven.

Aankomende weekend is Voorwaarts vrij. Op zaterdag 4 mei speelt Voorwaarts om 17.00 uur tegen ASV Dronten aan De Laene.