Vanmiddag reist Go Ahead Eagles af naar Eindhoven, waar het elftal van hoofdtrainer Kees van Wonderen de eerste competitiewedstrijd van 2021 speelt tegen Jong PSV. Om 18:45 uur wordt er afgetrapt op De Herdgang voor de officiële start van de tweede seizoenshelft voor Go Ahead Eagles. 

Het team van Kees van Wonderen zal gehavend de reis naar Noord-Brabant aanvaarden, aangezien Go Ahead Eagles momenteel geplaagd wordt door het coronavirus. “We hebben er tijdens de eerste seizoenshelft nauwelijks last van gehad, dus het was toch wel een beetje wachten op het moment dat we ook bij Go Ahead Eagles last zouden krijgen van het coronavirus”, stelt van Wonderen. “Maar dat er zich gelijk zo’n groot aantal besmettingsgevallen voordoet, is niet prettig. Niet voor de spelers en niet voor de betrokkenen bij de club. We moeten hopen dat het virus zo snel mogelijk uit de groep verdwijnt.” Een statement van de club over de huidige situatie lees je hier.

Jay Idzes wint kopduel in Helmond, foto: Henny Meyerink

De coronaperikelen komen extra ongelegen, aangezien Go Ahead Eagles het kalenderjaar 2020 op een positieve manier afsloot. De achtste finales van het bekertoernooi werden behaald door winst op SC Cambuur en tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Roda JC werden de volle drie punten uit Kerkrade meegenomen richting Deventer. “Het is zuur dat dit ons nu overkomt, want we waren inderdaad lekker bezig”, stelt Van Wonderen. “Dit is gewoon overmacht. Aan de andere kant biedt het ook perspectief voor andere spelers uit de selectie. Die krijgen nu de kans om zich te laten zien. De meesten hebben genoeg ervaring om op dit niveau te voetballen.”

Volgens de oefenmeester van Go Ahead Eagles is dat ook nodig, aangezien er volgens hem genoeg tegengas valt te verwachten van Jong PSV. “Ik heb het al eens eerder gezegd: er bestaan geen makkies in deze competitie. Ik ken veel jongens die nu bij Jong PSV spelen van mijn tijd als bondscoach van Oranje Onder-17. Het zijn talentvolle spelers, die met wisselende stappen groeien in hun niveau. Ze maakten het bijvoorbeeld Roda JC en Almere City erg lastig met hun spel.”

Jay Gorter met een redding in het duel Helmond Sport Go Ahead Eagles, foto: Henny Meyerink

Een aantal ontbrekende spelers zal eind deze week weer kunnen terugkeren op het trainingsveld, maar Van Wonderen acht de kans klein dat hij aanstaande vrijdag weer een beroep op deze spelers kan doen tijdens de thuiswedstrijd tegen TOP Oss. “Ze hebben een tijd lang niet getraind, aangezien alle spelers een periode rust hebben gehad vanwege de feestdagen. Na zo’n periode van rust moeten de spelers meestal weer even opstarten, ook de spelers zonder coronagerelateerde klachten ondervinden dat. De jongens die nu ontbreken, hebben die rustige opbouw dubbel zo hard nodig. Ze hebben niet alleen ‘stilgezeten’, maar ook nog eens een virus in hun lijf gehad. We willen de spelers daarom niet te snel weer voor de leeuwen gooien, want dat brengt voor de langere termijn risico’s met zich mee. Misschien dat enkele spelers aankomende vrijdag weer op de bank kunnen zitten, maar ik verwacht het eigenlijk niet.”

Doelpunt in Helmond, feest bij Go head Eagles, foto; Henny Meyerink

Keeper Mitchel Michaelis zal morgen zijn debuut maken voor Go Ahead Eagles en start tegen Jong PSV tussen de palen. Daarnaast sluiten er verschillende spelers van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding aan bij de wedstrijdselectie. Onder anderen de O21-spelers Max Leeflang, Michalis Spiridakis, Rodney Kemp en Danny Ramdjanamsingh zullen morgen in de bus richting Eindhoven zitten. Ook de jeugdkeepers Sven Jansen en Shawn Veldhuis behoren tot de wedstrijdselectie. Captain Jeroen Veldmate is weer hersteld en inzetbaar tegen het beloftenteam van PSV.

Ook Antoine Rabillard is teruggekeerd uit de ziekenboeg. De Franse aanvaller traint weer mee met de selectie en zal morgen ook meereizen richting Noord-Brabant. Van Wonderen: “Met Antoine gaat het erg goed. Hij heeft nu een masker op zijn gezicht waardoor zijn neus nog wordt beschermd, maar dit hindert hem niet in zijn spel. Hij is bijvoorbeeld niet bang om te koppen of om duels aan te gaan. Dat is ook het belangrijkste, dat hij geen angst heeft. Hij kan morgen dan ook zeker met de rest van de selectie mee naar Jong PSV.”

Frank Ross in Helmond, foto; Henny Meyerink

Daarnaast is de nieuwe Griekse aanwinst Giannis Botos speelgerechtigd en behoort ook hij tot de wedstrijdselectie van morgen. Martijn Berden en Alessio Budel zullen vanwege hun blessures nog niet aanwezig zijn.

Bron: www.ga-eagles.nl

Bas Kuipers in Helmond, foto; Henny Meyerink

Wil je Jong PSV – Go Ahead Eagles rechtstreeks volgen? Beluister de wedstrijd dan morgen vanaf 18:45 uur live via Deventer Radio. De uitzending start al om 18:00 uur met lokaal sportnieuws, voorbeschouwingen en muziek richting de aftrap die om 18:45 uur zal plaatsvinden. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)