Met een gelijkspel tegen koploper SC Cambuur en een reeks van zes clean sheets ‘in the pocket’ treedt Go Ahead Eagles in speelronde 29 aan tegen FC Dordrecht. Op het klassieke tijdstip van vrijdagavond om 20:00 uur wordt de vierde periode afgetrapt tegen de nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie.

Een 0-0 gelijkspel, dat was vorige week vrijdag het resultaat van de wedstrijd tegen SC Cambuur. Een knappe prestatie, die echter ook de nodige krachten heeft gekost. “Het was een erg zware wedstrijd”, aldus trainer Kees van Wonderen. “We werden behoorlijk onder druk gezet door Cambuur. Des te knapper dat we er nog een punt aan over hebben gehouden.”

Door het gelijkspel werd door Go Ahead Eagles naast de derde periodetitel gegrepen. Dat het winnen van de derde periode door de overwinning van De Graafschap sowieso niet meer mogelijk was, wist de ploeg tijdens de wedstrijd tegen Cambuur nog niet. Van Wonderen: “We konden nog alles of niets gaan spelen en misschien waren er mét supporters op de tribune wel extra krachten vrijgekomen bij de ploeg. Maar aan het eind van de wedstrijd was iedereen helemaal op. We namen geen risico’s en kozen ervoor om er een punt uit te slepen.”

De afgelopen trainingsweek stond in het teken van herstellen en focussen op de wedstrijd van morgenavond tegen FC Dordrecht. Ondanks de negentiende plaats hebben de Dordtenaren niet een ploeg waar je makkelijk van wint, denkt Van Wonderen. “Het is een team met veel individuele kwaliteiten. Ze hebben met een aantal nieuwe jongens van onder andere Feyenoord en Fortuna Sittard goede zaken gedaan op de transfermarkt en dat heeft geresulteerd in prima resultaten.”

Van Wonderen doelt op de negen punten die FC Dordrecht haalde uit de laatste zes wedstrijden. “Maar wat de klassering van onze tegenstander ook is, we onderschatten helemaal niemand”, vervolgt Van Wonderen. “Onderschatting is overigens iets wat ik dit seizoen sowieso nog niet heb bespeurd binnen onze ploeg. We staan niet anders op het trainingsveld dan in aanloop naar wedstrijden tegen hoger geklasseerde tegenstanders. We hebben veel ‘echte karakters’ in de groep die elke wedstrijd bij de les blijven.”

Van Wonderen kan vrijdag niet beschikken over Luuk Brouwers. De middenvelder, die het hele seizoen al een vaste waarde is binnen de ploeg, is geschorst. “Dat is een aderlating”, vindt de coach. “Luuk heeft zich het hele seizoen fantastisch ontwikkeld en doet dat eigenlijk nog steeds. Hij leest het spel uitstekend en is daardoor een belangrijke pion in ons team. Gelukkig hebben we goede alternatieven achter de hand.” Eén van die alternatieven is Erkan Eyibil, die in de wedstrijd tegen SC Cambuur door een blessure afwezig was. Morgenavond zit hij weer bij de wedstrijdselectie. Dat geldt niet voor Sam Crowther, Mitchel Michaelis en Frank Ross.

Bron: www.ga-eagles.nl

Wil je Go Ahead Eagles vs. Dordrecht rechtstreeks volgen? Wil je TV kijken mét enthousiast verslag, thuis op de bank of in de auto volledig het gevoel van het duel meekrijgen? Dat kan bij en met Sport Live vrijdagavond vanaf 19:00 uur. Na al het lokale sportnieuws en de voorbeschouwing is de aftrap om 20:00. Sport Live is een programma van DeventerRTV dat via de bekende kabelfrequenties te ontvangen is: via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Vorig artikelDe rood-gele column van Marco Timmer – week 11
Volgend artikelEenvoudige zege op FC Dordrecht na prijzenregen voor Go Ahead Eagles