Sam Beukema werd voorafgaand aan de thuiswedstrijd uitgeroepen tot beste speler van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie. Nog nooit eerder kreeg een verdediger deze prijs. En ook Go Ahead Eagles-coach Kees van Wonderen viel in de prijzen. De oefenmeester bleek in periode drie het beste gepresteerd te hebben. Het was allemaal de opmaat voor een makkelijke avond tegen FC Dordrecht. In de Adelaarshorst was de stemming vooraf al goed maar die werd na afloop van de 5-1 zege alleen maar beter.

Go Ahead Eagles opende scherp en had binnen tien minuten de voorsprong in handen. Na een prima actie van Botos, die eveneens gevloerd werd, mocht Jeroen Veldmate aanleggen voor een strafschop. De captain schoot onberispelijk raak. Er volgde een fase waarin Go Ahead Eagles veel beter was maar dat niet in kansen kon omzetten. Het sein om meer kansen bij elkaar te spelen kwam van Antoine Rabillard die na ruim twintig minuten rakelings naast schoot.

Het hoogtepunt van de avond kwam na een half uur voetballen. Een schitterende aanval via Droste, Lucassen, Idzes en Botos werd met een halve volley afgerond door Sam Hendriks. Het was de mooiste aanval van het seizoen die voor een verdubbeling van de score zorgde in dit duel. Nog voor de pauze wist de thuisploeg het duel volledig in het slot te gooien. Bradly van Hoeven bleek na twee pogingen trefzeker nadat, wederom Botos, betrokken was bij het doelpunt met een assist.

Na de rust leek Go Ahead Eagles het aanvankelijk rustig aan te doen. Uit de eerste kans van de tweede helft was Sam Hendriks weer trefzeker. Hij was met het hoofd eerder bij de bal dan doelman van Herk en kon raak koppen op het lege doel. Er was geen vuiltje aan de lucht maar aan de reeks van zes wedstrijden, op rij, zonder tegentreffer kwam een einde. Özgür Aktas bleek trefzeker na een vrijetrap. Het was een spaarzaam moment van de Schapenkoppen die verder niks in de melk te brokkelen hadden.

Het slotakkoord bleek vroeg in dit duel. Twintig minuten voor tijd kon Martijn Berden scoren na een prima actie van Van Hoeven en bleek 5-1 de eindstand. Een mooie avond voor Go Ahead Eagles. Na puntverlies van NEC heeft het team de vijfde plek steviger in handen, er is wederom gewonnen, Beukema en van Wonderen vielen in de prijzen. Het zijn mooie tijden aan de Vetkampstraat. Op naar meer?

Direct na het duel sprak Erik van Luttikhuizen met Sam Hendriks die werd uitgeroepen tot man of the match.
Daarnaast natuurlijk met trainer Kees van Wonderen, beste trainer van de derde periode.
En ook met het Griekse talent Botos die betrokken was bij alle doelpunten totdat hij werd gewisseld.

Om nog even te kunnen nagenieten hebben onze huisfotografen Pim Nauta en Henny Meyerink een fotogalerij samengesteld van de wedstrijd van afgelopen vrijdagavond. Deze kun je hieronder bekijken.

Vorig artikelMatchtalk: Blik op GA Eagles vs. Dordrecht
Volgend artikelCompetitie in coronatijd: voetballiefhebber, spelregelkenner of beiden? – nummer 9