Ook deze week weer een voorbeschouwing op de komende wedstrijd van Go Ahead Eagles. Vrijdag 8 november speelt de Deventer trots in eigen stadion tegen FC Dordrecht. Alles over de opstellingen van beide ploegen alsmede verdere achtergrond info kunt u lezen in de Match Talk van deze week.

Go Ahead Eagles

De Eagles raken in vorm, zijn al in vorm kun je gerust zeggen. Buiten het feit dat er al heel lang niet verloren is, wordt er ook steeds beter gevoetbald. Vorige week in Breda was een overwinning niet onverdiend geweest. In Almere werd voor de beker knap gewonnen en nog net iets verder terug was Volendam slachtoffer in de Adelaarshorst. Er mist op dit moment vooral een scorende spits. Zolang dat er niet is, kunnen we misschien niet meer verwachten dan datgene wat er nu behaald wordt. Maecky Ngombo werkt hard, is zo nu en dan belangrijk, maar scoort, vooralsnog, te weinig. 

Met dit team gaan de play-offs ongetwijfeld gehaald worden. De verdediging wordt met de week stabieler en daarom is het ook erg fijn dat Elso Brito niet is opgeroepen voor Kaapverdië. Zo is hij er de komende weken gewoon bij. Het team wat een punt meenam vanuit NAC, krijgt vanzelfsprekend het vertrouwen voor het duel tegen FC Dordrecht. 

Verwachte opstelling: Verhulst – Mertens – Beukema – Veldmate – Brito – Corboz – Lieftink – Návratil – Van der Venne – Berden – Ngombo 

Afwezig: Wout Droste (kruisband), Donny van Iperen (knie)

Onzeker: Alexander Bannink (rug)

FC Dordrecht 

Na een belabberde seizoensstart leek Dordrecht zichzelf hervonden te hebben, door een reeks aan wedstrijden niet te verliezen. Na drie gelijke spelen en een winstpartij op NEC gingen ze vervolgens vijf zonder een punt te pakken van het veld. Vorige week was hun beste week sinds tijden. Met de bekeroverwinning op MVV en het gelijke spel tegen Oss kwam er in ieder geval weer hoop. De huidige ranglijst spreekt duidelijke taal: Dordrecht staat laatste, heeft pas één van de dertien duels gewonnen, en krijg in al die duels maarliefst 34 doelpunten tegen.

Een kijk op de selectie leert ons dat Anass Achahbar er het meest uitspringt. De 25-jarige spits uit de jeugd van Feyenoord heeft overal waar hij gespeeld heeft laten zien dat hij kan voetballen. Zijn gedrag is hetgene waarom hij eigenlijk nergens echt geslaagd is. Vorige week scoorde hij er wel drie, in de bekeroverwinning op MVV. Op het middenveld is er een vaste plek voor Jari Schuurman. Schuurman stond jarenlang bekend als het grootste talent binnen de Feyenoord academie, maar is daar nooit doorgebroken en speelt inmiddels al twee jaar aan de Krommendijk. 

Afwezig: Daniël Breedijk, Thomas Kok (bovenbeen), Noah Lewis (geschorst), Savvas Mourgos (knie), Andries Noppert (knie).

Historie

Een wedstrijd tegen FC Dordrecht is zeker geen garantie op een overwinning. De resultaten zijn zeer wisselvallig. Vorig seizoen wist Kowet op de valreep te winnen. Jeremy Cijntje zette Dordrecht op voorsprong. Na rust waren het invallers Julius Bliek en Pieter Langedijk die voor een 2-1 eindstand zorgden. Langedijk scoorde pas in de 94e minuut.

Een seizoen daarvoor werd er nog ruim verloren van Dordrecht. Ook toen scoorde Julius Bliek een goal, echter nu namens de uitploeg. In de tweede helft liepen de Groenen uit naar 0-3, dankzij Mailson en Gustavo Hamer.

De wedstrijd zal gefloten worden door Christiaan Bax.

Sport Live
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)